Tekenen van hondsdolheid bij mensen

Hondsdolheid bij mensen is te voorkomen als het slachtoffer krijgt medische behandeling meteen. Hondsdolheid is een pijnlijke ziekte bijna altijd dodelijk als het niet behandeld wordt. Medisch personeel worden opgeleid om het slachtoffer te behandelen, ook al is het onbekend of het dier dat hem beet heeft hondsdolheid, zodat hij zich niet ontwikkelt hondsdolheid. Als u bent gebeten door een dier, waarschuw dierlijke controle onmiddellijk, zodat het dier dat je beet kan door contact met andere mensen worden verwijderd.

Definitie

Rabiës is een virus dat het centrale zenuwstelsel van degenen die besmet raakt. Dit virus beïnvloedt warmbloedige zoogdieren, waaronder mensen. Het wordt overgedragen in het speeksel van besmette dieren, hoewel sommige zijn besmet via blootstelling niet-bite. Als een dier beet niet onmiddellijk wordt behandeld en de beet slachtoffer ontwikkelt symptomen van rabiës, is het bijna altijd fataal. Iedereen die is gebeten, moet onmiddellijk medische hulp en behandeling te zoeken ontwikkelen van hondsdolheid te voorkomen.

Vroege symptomen

Vroege symptomen van rabiës bij een persoon, zoals een zere keel, koorts, hoofdpijn, verlies van eetlust, misselijkheid, pijnlijke spieren en een algeheel moe gevoel. Wanneer het virus migreert naar de hersenen, kan ze verstoord verward en nerveus. Als ze weet dat ze werd gebeten door een potentieel hondsdolle dier, moet ze onmiddellijk wassen de beet wond met warm water en zeep en ga naar het ziekenhuis, waar de medische staf grondig de wond met een virusdodend middel zoals providon-jodium zal reinigen. Dit zal de mogelijkheid om hondsdolheid aanzienlijk verminderen. Ze moeten ook een dosis van rabiës immunoglobuline, dan de rabies vaccin, zoals door gezondheidsautoriteiten.

Intermediate Symptomen

In het midden stadium van hondsdolheid, begint het slachtoffer om hallucinaties, watervrees (angst voor water als gevolg van hevige keel spasmen), moeite met spreken, en tintelingen of pijn vertonen op de plaats van de beet. Hij kan overmatig onrustig geworden, met hyperactieve bewegingen, agressie, abnormale gedachten, houdingen, toevallen en een hoge mate van gevoeligheid voor aanraking, licht en geluid. Er worden verhoogd scheuren en speekselvloed, en verlamming. Behandeling op dit punt zal hem niet helpen; het zal niet effectief zijn.

Geavanceerde Symptomen

In het eindstadium van hondsdolheid, het slachtoffer ontwikkelt abnormale middenrif bewegingen en bewegingen van haar ademhaling spieren. Ze ontwikkelt ook dubbel zien, gaat in een coma en eventueel ademhalingsstilstand. Nogmaals, behandeling in dit late stadium van rabies nutteloos, zodra het virus haar hersenen en het zenuwstelsel heeft ingevoerd.

Preventie & Types

Het is belangrijk om de tekenen van rabiës herkennen bij dieren, en de twee soorten van rabies, Rabid dieren te voorkomen. Dieren met hondsdolheid zullen hun gedrag te veranderen. De hondsdolle dier ziek lijkt, heeft moeite met bewegen of is verlamd, maar hij heeft problemen met slikken, is kwijlen en kunnen bijten op alles om hem heen. Een soort van hondsdolheid is "woedend" hondsdolheid; het dier bijt in alles, is vijandig en heeft een toename in het speeksel. Het tweede type is "dom" hondsdolheid, waarbij het gedrag van het dier is timide, verwerpt hij zijn voedsel en lijdt verlamming van zijn onderkaak en spieren. Als mensen zien dit gedrag bij dieren die leven met of in de buurt van hen, moeten ze voorzichtig te zijn en weg te blijven van hen. Bel onmiddellijk de plaatselijke GGD en dierlijke controle instanties.