Tekenen van een tumor van de schildklier

Het aantal mensen dat lijdt aan schildklierkanker neemt wereldwijd toe. Helaas, de ziekte is bedreven in het verbergen van zichzelf totdat hij sterk is gevorderd. Maar als een schildklier tumor groeit, begint het om een ​​paar waarschuwingsborden blaten.

Schildklierknobbeltjes

Volgens de American Thyroid Association, een schildklier knobbeltje is een abnormale groei van de schildklier cellen die vorm er een brok in de schildklier. Het is de meest voorkomende endocriene probleem in de Verenigde Staten. De meerderheid van deze nodules goedaardig of niet-kanker, maar ongeveer vijf procent doet muteren in kankercellen. Schildklierknobbels kan ofwel vast of gevuld met fluïdum (hierna schildklier cysten) en meestal ontdekt tijdens een routineonderzoek.

Tekenen

Tekenen van een schildklier tumor vaak niet vroeg in de ziekte lijken maar ontstaat als massa kankercellen vermenigvuldigen. Het belangrijkste symptoom is een knobbeltje gevoeld door de vingers door de huid boven de schildklier. Deze brok kan ook worden gezien als kijken in een spiegel. Een aanhoudende hoest, heesheid of andere veranderingen in de stem, moeite met slikken, gezwollen lymfeklieren en nekpijn signaleren ook potentiële problemen. Daarnaast kan een soort "kriebel in de keel" of kortademigheid optreden als de uitgebreide tumor te drukken op de luchtpijp. Kankercellen schildklier knobbeltjes zal meestal vrij hard en groot in omvang worden, waardoor extreme ongemak en af ​​en toe pijn in de kaak of oor. Toch zal tekenen variëren afhankelijk van het specifieke type van schildklierkanker.

High Risk

De Amerikaanse Vereniging van Klinische Endocrinologen zegt bijna 80 procent van de mensen die lijden aan schildklier aandoeningen zijn vrouw. Echter, de mannetjes ontwikkelen vaakst werkelijke schildklierkanker. Overige risicofactoren die onder de 30 of boven de 60 jaar, mensen met een achtergrond van de familie schildklier of endocriene kanker, en mensen die bestraling hebben ervaren om het hoofd of de nek. Kankercellen knobbeltjes vaak groot en hard, die aanzienlijke ongemak en pijn.

Oorzaken

De precieze oorzaken van de schildklier tumoren en kanker zijn niet specifiek bekend. Maar het groeiproces kanker wordt beschreven door artsen in de Mayo Clinic "schildklierkanker ontstaat wanneer cellen in de schildklier genetische veranderingen (mutaties) ondergaan De mutaties laat de cellen groeien en zich snel vermenigvuldigen de cellen de mogelijkheid te sterven ook verliezen.. , zoals normale cellen zouden. de accumulerende abnormale schildklier cellen vormen een tumor. "

Personen blootgesteld aan straling, met name bij kinderen, veel meer vatbaar voor schildklierkanker. Verrassend, zo laat de jaren 1940 en 1950's, röntgenfoto's werden gebruikt om de voet te meten in schoenenwinkels en zelfs als een behandeling voor acne, gezwollen amandelen, amandelen en lymfeklieren.

Behandeling

Mogelijkheden voor behandeling variëren afhankelijk van het type tumor. "Een operatie is meestal de behandeling van keuze, en de gehele schildklier wordt meestal verwijderd. Als de arts vermoedt dat de kanker is uitgezaaid naar de lymfeklieren in de hals, deze zal ook worden tijdens de operatie verwijderd," volgens de National Institutes of Health .

Bestraling met radioactief jodium kan worden gebruikt om kankercellen te doden. Na deze soort bestraling zullen patiënten moeten schildklierhormonen als vervanging voor wat de schildklier voordien. Wanneer de kanker niet reageert op straling of chirurgie en verspreidt door het lichaam, kan chemotherapie worden gebruikt.