Tekenen van een rectale Fistula

Een rectale fistula is een aandoening die enigszins pijnlijk voor sommige patiënten te bespreken zijn. Een individu kan er realiseren is een probleem, maar is terughoudend om het te brengen naar een arts. Als een rectale fistel niet wordt behandeld, kan dit leiden tot nog meer van een ernstig probleem, dat voorkomen had kunnen worden.

Definitie & Oorzaken

Een fistel is eigenlijk vergelijkbaar met een kleine tunnel. Het kan verspreiden van, in dit geval het rectum om het huidoppervlak. Het kan ook door kanaal uit het rectum in de vagina bij vrouwen. Als dat gebeurt, kan een operatie nodig zijn om het probleem te verhelpen.
Fistels kunnen worden veroorzaakt door een aantal verschillende dingen, geboorteafwijkingen, verwonding of trauma aan het gebied, een infectie in het lichaam, ziekte zoals de ziekte van Crohn of kanker, kanker behandeling of trauma aan het gebied tijdens bevalling (voor vrouwen). Soms is de fistel kan beginnen als een abces en dan scheuren, waardoor de tunnel-achtige fistel te beginnen.

Borden en Symptomen van Abces

Als de fistel begint als een abces, kan de patiënt nogal wat pijn hebben met enige vorm van lichaamsbeweging, zelfs met niezen of lager naar beneden. Indien het abces niet nabij het oppervlak of het wordt geïnfecteerd, kan de patiënt koorts en pijn in de buik. Hij kan ook anale lekkage.

Borden en Symptomen van Fistula

Als het probleem een ​​rectale fistel zal de patiënt kennen, omdat in de meeste gevallen, pijn is een nummer een klacht, vooral pijn met stoelgang. De fistel zelf kan rood zijn, en als het is geïnfecteerd, kan pus lekt of drainage van het. De tunnel kan ook voelen als een koord onder de oppervlakte van de huid; Er kunnen zelfs meerdere ingang van de tunnel.

Complicaties

Als de fistel gaat door naar de vagina, kan de patiënt problemen waardoor een badkamer tijdig ervaren; sinds fecale materie de ruimte kunnen besmetten, kunnen infecties van de vagina of urinewegen voordoen. Pijn kan aanwezig zijn tijdens de seks ook. Ook kan afscheiding uit de vagina meer worden overdreven, en de persoon zal gas uit te stoten via de vagina.

Tests

Een rectale fistel vinden, kan de arts een scope gebruiken om de locatie en grootte te bepalen; hij kan ook in staat zijn om het te voelen als het in de buurt van het oppervlak van uw huid. Om te bepalen wat de oorzaak is, kan hij een colonoscopie bestellen. Dit zal hem in staat stellen om verder omhoog in de dikke darm te gaan en te zien of er sprake is van ziekte.