Tekenen van een overdosis aan pijnstillers

Tekenen van een overdosis aan pijnstillers

Een overdosis treedt op wanneer een persoon met opzet of per ongeluk meer dan de aanbevolen of normale hoeveelheid van een medicijn. Een overdosis pijnstillers heeft veel bekendheid gekregen door de jaren heen. Veel mensen realiseren zich niet, maar dat is het ook mogelijk om een ​​overdosis met gemeenschappelijke, schijnbaar onschuldige, over-the-counter pijnstillers. Specifieke symptomen worden geassocieerd met elk type pijnstiller overdosis, variërend van licht tot levensbedreigend.

NSAID's

Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's) zijn pijnstillers gebruikt meestal om kleine pijntjes en pijnen, koorts, artritis en ontstekingen te verlichten. Tekenen van een overdosis NSAID kan gepaard gaan met moeizame ademhaling of langzame ademhaling, slaperigheid, braken, diarree, buikpijn en bloed ophoesten van mogelijke maag-en darm bloeden. Flauwvallen, toevallen of coma kan ook voorkomen. Enkele andere kleine symptomen van een NSAID overdosering zijn hoofdpijn, duizeligheid, verwardheid of agitatie. Voorbeelden van NSAID's zijn ibuprofen (Nurofen en Advil), aspirine (Bayer), naproxen natrium (Aleve), ketoprofen (Actron) en celecoxib (Celebrex).

Paracetamol

Paracetamol (Tylenol) is eveneens gebruikt om NSAID's voor de behandeling van pijn en pijn, artritis en koorts. Overdosering symptomen zijn verlies van eetlust, buikpijn, misselijkheid, diarree, braken, zweten, convulsies en coma. Teveel paracetamol kan ook leiden geelzucht en leverschade, aangezien dit medicijn rechtstreeks invloed op de lever. Paracetamol overdosis zijn een van de meest voorkomende wereldwijde vergiftigingen, volgens Drugs.com. Zonder snelle behandeling kan zeer grote doses van deze pijnstiller leverfalen en dood binnen enkele dagen.

Opioïden

Opioïden zijn een groep van voorgeschreven pijnstillers bestaande uit natuurlijke en synthetische opiaten gebruikt voor het beheer van matige tot ernstige pijn. Omdat deze medicijnen leiden tot een gevoel van euforie, ze dragen het grootste risico te worden misbruikt. Gebruikers kunnen afhankelijk van deze pijnstillers groeien en last van ontwenningsverschijnselen als ze gestopt; om deze reden zijn ze meestal alleen voorgeschreven voor de korte termijn verlichting van de pijn. Tekenen van een overdosis opioïden zijn klamme, koude huid, lokaliseren leerlingen, ernstige slaperigheid, verwardheid, trage of moeilijke ademhaling en convulsies. Aangezien veel opioïde pijnstiller formuleringen paracetamol bevatten ook andere overdosis risico's omvatten leverschade of falen. Enkele voorbeelden van opioïden morfine (RMS en MS Contin), codeïne (Cocodomal en Paracod), hydrocodone (Vicodin en Lorcet), pethidine (Demerol), oxycodon (Oxycontin en Percocet), tramadol (Ultram) en fentanyl (Duragesic en Fentora) .

Wat te doen

Als u of iemand die je kent vertonen tekenen van een pijnstiller overdosis, bel het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum op 1-800-222-1222. Het is 24 uur per dag, 7 dagen per week, te vergiftigen noodgevallen ergens verwerken in de Verenigde Staten. Voordat u contact opneemt Poison Control, snel te bepalen een paar belangrijke stukken van informatie over de persoon die een overdosis, indien mogelijk. Noteer de persoon de leeftijd, het gewicht en de huidige fysieke conditie. De naam van de pijnstiller en de ingrediënten en sterke punten, het bedrag dat werd genomen en de tijd die werd genomen. Wanneer u Vergiftigingen noemen, het zal je deze informatie vragen; te schrijven op voorhand neer versnelt het hele proces.