Tekenen van een Man blaasontsteking

Tekenen van een Man blaasontsteking

Hoewel blaasontstekingen vooral gediagnosticeerd bij vrouwen, kunnen mannen nog steeds last van de aandoening. Het is nuttig voor mensen om meer over de toestand van weten, met inbegrip van de symptomen en de behandeling.

Symptomen

Je voelt pijn bij het plassen en hebben een sterke drang om te plassen. Uw urine kan troebel, amberkleurig en hebben een sterke geur. U kan een lichte koorts hebben.

Oorzaken

Mannen kunnen last hebben van blaasontstekingen vanwege een vergrote prostaat, ook wel bekend als benigne prostaathyperplasie of BPH. Extra oorzaken zijn infecties, vernauwing van de urethra veroorzaakt door chirurgie, de aanwezigheid van nierstenen of het gebruik van een blaaskatheter volgens de Mayo Clinic.

Behandeling

Drink grote hoeveelheden water. Vermijd cafeïnehoudende dranken zoals koffie en frisdrank. Kan uw arts antibiotica voorschrijven.

Waarschuwing

Het is van cruciaal belang dat u de juiste behandeling krijgt. De infectie kan zich uitbreiden naar de nieren en veroorzaken nierschade, en u kan nodig zijn om te worden opgenomen in het ziekenhuis.

Duur

Tekenen van een blaasontsteking meestal nog 24 tot 48 uur later na het begin van de behandeling.