Tekenen van een huisstofmijtallergie

Huisstofmijten zijn microscopisch kleine bugs gevonden waar mensen regelmatig. Ze gedijen in warme omgevingen waar de luchtvochtigheid op of boven 70 procent. Huisstofmijten voeden zich met dode huidcellen en het verwerven van het water door het absorberen van het in hun lichaam uit de omringende lucht.

De rottende lichamen en fecale materie van huisstofmijt zijn te vinden in het stof, die mensen inademen. De huisstofmijt puin bevat eiwitten, en het menselijk lichaam produceert een allergie-veroorzakende antilichamen als reactie. Mensen worden gevoelig voor het allergeen wanneer het allergeen veroorzaakt antilichaam ontwikkeld. Tekenen van een huisstofmijtallergie al snel duidelijk geworden.

Ogen, gelaat en huid

Symptomen zichtbaar worden in de ogen wanneer ze jeukende, tranende, rode en hebben donkere kringen onder hen. Gevoelens gezichts druk, zwelling en pijn kan ook optreden. In sommige gevallen kan het individu nog ontwikkelen huiduitslag of netelroos.

Neus, keel en sinussen

Huisstofmijtallergie zullen nabootsen hooikoorts allergieën. Slachtoffers hebben vaak last van niezen, postnasale drip, neus, loopneus en een verstopte of jeukende neus. Hun keel kan ook het gevoel jeukende of pijnlijke.

Borst en longen

Allergieën deze mijt kan leiden tot een aanhoudende hoest en strak gevoel in de borst. Moeilijkheden met de ademhaling kan leiden tot verlies van de slaap als gevolg van frequente ontwaken en ongemak. Algemene kortademigheid en een piepende ademhaling kunnen ook voorkomen. Astmapatiënten zullen geneigd om vaker aanvallen of een verhoogde afhankelijkheid van inhalers zijn.

Risicofactoren en complicaties

Mensen met een familiegeschiedenis van allergieën of hogere niveaus van blootstelling aan stof hebben een hoger risico op ontwikkeling van huisstofmijt allergie, net als de jonge. Sinusitis kan ontwikkelen die lijden aan voortdurende neusholte verstopping vanwege de allergie.

Oplossing / Preventie

Afdekken matrassen en boxsprings met huisstofmijt proof dekt zal aanzienlijk dalen beschikbaar habitats voor huisstofmijt overleven. Was kussens en beddengoed minstens een keer per week. Alle vloerbedekking verwijderen, zal zware gordijnen en gestoffeerde meubels ook leefgebied opties voor huisstofmijt te verminderen. Grondig stofzuigen en gebruik een vochtige doek om alle oppervlakken stof in het gebied een keer per week. Het vervangen en onderhouden van HVAC-unit filters zal ook helpen bij het voorkomen van huisstofmijtallergie.