Tekenen van een hersentumor

Tekenen van een hersentumor

Tekenen en symptomen van een hersentumor kan subtiel of ernstig zijn, afhankelijk van het gebied van de hersenen getroffen en het type tumor. Verschillende typisch zijn. Hoofdpijn gepaard met misselijkheid en braken is de meest voorkomende teken.

Soorten

Hersentumoren zijn abnormale groei. Niet alle kankercellen zijn. Goedaardige hersentumoren worden aangeduid als benigne. Ze kunnen afkomstig zijn uit het brein van de proliferatie van cellen, of verspreiden van andere organen. Patiƫnten met borst-of longkanker kan hersentumoren ontwikkelen van uitzaaiingen. Als uw arts vermoedt uw hoofdpijn of andere symptomen zijn tekenen van een hersentumor, de eerste stap die moet worden gezet om de diagnose te bevestigen en selecteer het type en de locatie van de tumor.

Symptomen

Hersentumoren kunnen meerdere symptomen en niet allemaal typisch. Tekenen van een hersentumor zijn grotendeels afhankelijk van de locatie. Toevallen, verlies van evenwicht, wazig zien, moeite met spreken, duizeligheid, verlies van gezichtsvermogen of gehoor, verwardheid, zwakte en moeite met het onthouden van kunnen allemaal tekenen van een hersentumor. Sommige mensen ervaren stemming en gedragsveranderingen. Veranderde gevoel in de ledematen optreden, zoals gevoelloosheid of tinteling.

Identificatie

Een biopsie kan nodig zijn om de arts te vertellen of een hersentumor is kwaadaardig of goedaardig. Uw arts zal u ook verwijzen naar een neuroloog of neurochirurg. Typisch wordt een hersenscan uitgevoerd als tekenen van tumor aanwezig zijn.

Ga naar een dokter

Als je hoofdpijn hebt die patronen zijn veranderd, verergerd of nieuw zijn, raadpleeg uw arts. Pijnen die terugkerende zijn, en op dezelfde locatie, gepaard met misselijkheid, braken of visuele veranderingen zijn de meest voorkomende symptomen van een hersentumor.

Overwegingen

Hersentumoren kan ingewikkeld. Sommige zijn goedaardig en gemakkelijk te behandelen. Ongeacht het type, als u tekenen van een hersentumor, is het belangrijk om uw arts te zien om uw klachten te bespreken. Vroege diagnose en behandeling leiden tot de beste resultaten.