Tekenen van chronische depressie

Chronische depressie kan ook worden aangeduid als zware depressie of klinische depressie. Chronische depressie ontstaat wanneer een individu sad gevoelens en desinteresse leven dag gedurende langere tijd. Chronische depressie kan ook leiden tot gedragsveranderingen en fysieke problemen.

Sad Thoughts

Personen met een chronische depressie voelen meestal verdrietig en ze kunnen zelfs voelen waardeloosheid op keer. Sommigen kunnen zelfs zelfmoordgedachten.

Isolatie

Personen met een chronische depressie kunnen zichzelf te isoleren van andere mensen en het niet vinden van geluk is de activiteiten die zij ooit genoten. Zij mogen geen interesse in seks te hebben.

Gedragssymptomen

Chronische depressie kan leiden tot extreme prikkelbaarheid, rusteloosheid en concentratieproblemen. Mensen kunnen ook moeite hebben met het maken van alledaagse beslissingen en die frequente episoden van huilen.

Lichamelijke tekenen

Chronische depressie kan zowel leiden tot gewichtstoename of gewichtsverlies. Personen met een chronische depressie kunnen onverklaarbare lichaam pijn te ervaren en ze kunnen moeite hebben met slapen.

Diagnose en behandeling

Een arts kan een chronische depressie te diagnosticeren na het uitsluiten van andere medische aandoeningen. Worden gediagnosticeerd met chronische depressie, moet een individu de belangrijkste symptomen van chronische depressie dagelijks ervaren ten minste twee weken. Chronische depressie kan worden behandeld met een combinatie van therapie en voorgeschreven medicijnen.