Tekenen van Angst bij kinderen

Tekenen van Angst bij kinderen

Tekenen van angst bij kinderen kunnen niet zo vanzelfsprekend als bij volwassenen. Sommige symptomen zijn vergelijkbaar, maar meestal niet zo uitgesproken. Het is belangrijk om angst bij kinderen zodra symptomen verschijnen om te voorkomen dat een full-blown angststoornis uit latere leeftijd ontstaan, aan te pakken.

Eerste aanval

De eerste aanval van angst voor een kind kan optreden elke plaats. Ze kunnen thuis, op school, op het huis van een vriend of in de bioscoop.

Lichamelijke tekenen

Voorkomende lichamelijke klachten bij kinderen met angst zijn frequente buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid of slapeloosheid. Een kind met angst kunnen klagen vaak van het hebben van vlinders in hun buik

Behavioral Borden

Kinderen met angst kunnen weerstaan ​​om naar school of krijgen ongewoon boos bij de gedachte aan een aanstaande test. Ze kunnen moeite hebben met betrekking tot leeftijdgenoten of betrokken te zijn bij groep of sociale activiteiten. Zij kunnen excuses te maken om eruit te komen van de gebeurtenissen andere kinderen normaal zouden genieten.

Emotionele Borden

Een kind met angst kunnen emotionele problemen vertonen. Zij kunnen gemakkelijker dan normaal huilen of voelen ze worden gepest. Ze hebben de neiging om onzeker te voelen en het gevoel dat ze bekeken en beoordeeld.

Algemeen Angst

Tekenen van algemene angst bij kinderen worden tentoongesteld door onrealistisch en verhoogde angst in alledaagse situaties waar er geen basis voor de angst. Algemene angst is aan de gang en niet noodzakelijk die specifiek zijn voor een bepaalde situatie of plaats.

Fobieën

Tekenen van angst veroorzaakt door fobieën zijn anders dan gegeneraliseerde angst. Een fobie is meer specifiek voor een situatie of ding en een onrealistische angst. Een kind kan hevige angst rond water, door een fobie over water. Zien van een spin veroorzaken extreme fysieke en emotionele symptomen, door een fobie.