Tekenen van Alcoholisme bij vrouwen

Alcoholisme is een aandoening waarbij het lichaam afhankelijk wordt van alcohol, wat vaak een persoon te machteloos om haar consumptie van alcohol controle te voelen, ondanks de ernstige problemen die het gevolg zijn van het misbruik. De tekenen van alcoholisme bij vrouwen zijn vergelijkbaar met die bij mannen, maar vrouwen vaak bepaalde symptomen vertonen met grotere regelmaat dan mannen.

Afhankelijkheid

De constante behoefte om te drinken, drinken alleen, en de planning of het bedenken van redenen om te drinken zijn signalen van alcoholisme.

Verschijning

Verwaarlozen om te zorgen voor de fysieke verschijning te nemen is een teken van alcoholisme. Dit teken is vooral belangrijk voor vrouwen. Aangezien vrouwen hebben de neiging om meer tijd te besteden aan hun uiterlijk, een gebrek aan inspanning is meer merkbaar.

Black-outs

Dingen vergeten die recent gebeurd, of black out, is een teken van alcoholisme dat vaker kunnen zijn bij vrouwen dan bij mannen. Vrouwen hebben over het algemeen minder body mass en daarom nemen minder drankjes om dronken te worden en te worden getroffen met black-outs.

Opname

Het ervaren van ontwenningsverschijnselen, zoals rillingen, trillen, misselijkheid, hoofdpijn of prikkelbaarheid, wanneer men een drankje voor een tijdje niet heeft gehad is een teken van alcoholisme.

Stiekem drinken

Drinken heimelijk of verbergen alcohol in plaatsen waar men niet mag drinken, zoals in de auto en op het werk, zijn een indicatie van alcoholisme.

Hoeveelheid

Voor een gemiddelde vrouw, die meer dan 12 drankjes in een week of drie drankjes op een bepaalde dag betekent mogelijk alcoholverslaving.