Tekenen van aambeien in de zwangerschap

De American Pregnancy Association definieert aambeien zo gezwollen spataderen die omringen of zijn in de anus. Tijdens de zwangerschap, de prevalentie van obstipatie gecombineerd met verhoogde druk op het rectum en perineum, waardoor aambeien een onaangename, maar vaak voorkomt.

Jeuk

Jeuk is het meest voorkomende symptoom geassocieerd met aambeien, met inbegrip van die welke zich voordoen tijdens de zwangerschap, volgens de National Digestive Diseases Information Clearinghouse.

Pijn

Aambeien kunnen ook branden of pijn veroorzaken rond de anale regio, vooral als ze geïrriteerd raken van darm stam of afvegen.

Ronding

Als de aambei steekt uit de anus, kan je een kleine, zachte massa te voelen. Als een zwangere vrouw maakt gebruik van een spiegel om de massa te onderzoeken, wordt het weergegeven als een kleine rode of paarse weg.

Bloeden

Als de aambei scheurt, verschijnt bloed vaak op kruk, in de wc-pot, of op wc-papier. Dit kan vooral alarmerend voor een zwangere vrouw, ze kunnen het bloed fout van een gescheurde aambei voor een teken van foetale nood of miskraam, terwijl het in werkelijkheid is het geen van beide.

Overwegingen

Verloskundigen en vroedvrouwen zijn bekend met aambeien bij zwangere vrouwen en kan behandelingen aanbevelen aan onaangename symptomen te verlichten. Aanstaande moeders moeten met hun arts te praten over het diagnosticeren en het verlichten van de symptomen van aambeien.