Tekenen en symptomen van hoog cholesterol en hoge bloeddruk

Tekenen en symptomen van hoog cholesterol en hoge bloeddruk

Bloeddruk is een maat voor hoe hard je hart pompt. Als het te hoog is, kan dit leiden tot problemen zoals hartaanval en beroerte. Cholesterol wordt gebruikt om gezonde cellen te bouwen. Deze door het bloed, maar kan zich ook hechten aan de bekleding van de wanden van bloedvaten te blokkeren. Dit kan soortgelijke problemen zoals hoge bloeddruk veroorzaken. Noch hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte gebeurt snel; veeleer ze omstandigheden die zich ontwikkelen gedurende een aantal jaren.

Symptomen van Hoog Cholesterol

Hoog cholesterol heeft geen zichtbare symptomen. Je moet een bloedtest uitgevoerd om te zien of het cholesterol in uw bloed te hoog hebben. De Mayo Clinic adviseert u begint met uw cholesterol getest op de leeftijd van 20 en vervolgens om de vijf jaar daarna. Uw arts kan dan beslissen of er maatregelen moeten worden genomen om uw cholesterol aantal omlaag te brengen.

Risicofactoren van Hoog Cholesterol

Al zijn er geen symptomen van cholesterol, zijn er risicofactoren die kunnen worden het verhogen van uw kans op het ontwikkelen van hoge cholesterol. Deze zijn onder andere: roken, overgewicht, slechte voeding, sedentaire levensstijl, hoge bloeddruk en diabetes. Een risicofactor die je niet kunt controleren, is of een hoog cholesterolgehalte loopt in je gezin. Als u had een ouder of broer of zus te ontwikkelen hart-en vaatziekten voor de leeftijd van 55, wordt u op een hoger risico op het ontwikkelen van hoge cholesterol.

Symptomen van hoge bloeddruk

Zoals met een hoog cholesterol, heeft hoge bloeddruk zich niet manifesteren met zichtbare symptomen voor de meeste mensen. Sommige mensen hebben geklaagd over hoofdpijn, duizeligheid of meer neusbloedingen dan normaal, volgens de Mayo Clinic. De beste indicator van hoge bloeddruk is om uw bloeddruk te controleren, hetzij thuis of op een machine die u kunt vinden in veel apotheken. Als het toont boven het normale bereik, bezoek uw arts voor een meer accurate controle.

Risicofactoren van hoge bloeddruk

Al zijn er geen symptomen van hoge bloeddruk, zijn er risicofactoren die uw kansen op het ontwikkelen van hoge bloeddruk kan verhogen. Deze omvatten: obesitas, een sedentaire levensstijl, roken, te veel zoutarm, te weinig voeding kalium, te veel vitamine D via de voeding, het drinken van alcohol, stress en een aantal chronische aandoeningen. Enkele van de factoren heb je geen controle over. Dit zijn uw leeftijd, geslacht en familiegeschiedenis. Als je ouder wordt, heb je meer risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk. Ook zwarten hebben de neiging om een ​​hoge bloeddruk te ontwikkelen op jongere leeftijd of met meer ernstige complicaties dan blanken.