Tekenen en symptomen van een traag werkende schildklier Met de resultaten van bloedtesten

Tekenen en symptomen van een traag werkende schildklier Met de resultaten van bloedtesten

De schildklier is een vlindervormige klier die is gelegen in de voorkant van de hals. Het produceert hormonen die bepalen hoe het lichaam energie. Gevallen van een te schildklier, waarbij de klier onvoldoende produceert schildklierhormoon, bekend als hypothyreoïdie en kan worden bevestigd door middel van een bloedtest. Hypothyreoïdie heeft een verscheidenheid van symptomen.

Vermoeidheid en zwakte

Indien iemand zich ongewoon moe of zwak is, kan dit een symptoom zijn van een traag werkende schildklier. Een geassocieerde symptoom is van depressie. Met het vertragen van de schildklier en verminderde productie van schildklierhormoon zijn alle lichaamssystemen beïnvloed. Zonder de juiste niveaus van schildklierhormoon, zullen de spieren niet even efficiënt als ze zouden moeten functioneren, waardoor vermoeidheid en zwakte. Het gebrek aan schildklierhormoon ook negatieve gevolgen voor de chemische balans in de hersenen, wat kan leiden tot depressie.

Broze nagels

Vingernagels en teennagels peeling, splitsen, en / of het breken gemakkelijk kan een teken zijn van hypothyreoïdie. Vingernagels en teennagels zijn opgebouwd uit lagen van eiwit. De verminderde productie van schildklierhormoon door een traag schildklier kan resulteren in een onvoldoende productie van de eiwitten die nodig nagel sterkte en integriteit. Hoewel broze nagels door extreme droogte van de nagel kan worden, kunnen zij ook een symptoom van hypothyreoïdie, en dus een arts moet worden geraadpleegd als ze blijven bestaan.

Droge Huid

Droge huid ontstaat wanneer natuurlijke vochtigheid van de huid wordt verlaagd. Hypothyreoïdie kan resulteren in een droge huid, gemanifesteerd als kloven, roodheid, schilfering, jeuk, scheuren, spleten en gevoeligheid, die een gevolg is van de te schildklier niet in staat om de huid vochtgehalte goed te onderhouden.

Constipatie

Obstipatie treedt op wanneer de stoelgang van een individu zijn minder frequent, harder, of worden pijnlijker. Een verlaging van de productie van schildklierhormoon veroorzaakt het spijsverteringsstelsel voedsel niet effectief verwerken, waardoor de problemen en pijn bij het passeren van een kruk dat wordt geassocieerd met constipatie. Hoewel dieet de reden achter obstipatie kan zijn, hypothyreoïdie is een andere, meer dringende reden.

Problemen met het geheugen

Problemen met het geheugen of het onvermogen om helder te denken kan een ander teken van hypothyreoïdie. Een traag werkende schildklier kan leiden tot een persoon om meer vergeetachtig zijn of om meer warrige gedachten te hebben. Zoals eerder vermeld, een verminderde productie van schildklierhormoon beïnvloedt het zenuwstelsel, inclusief de hersenen. Processen die betrokken zijn bij cognitieve denken en geheugen afhankelijk van schildklierhormoon om effectief te functioneren.

Abnormale menstruatie

Bij vrouwen kan een teken zijn van hypothyreoïdie zijn onregelmatige of abnormaal zware menstruatie. Het reproductieve systeem en de hormonen regelen van de menstruele cyclus wordt geregeld door schildklierhormoon. Als de schildklier is traag, de hormonen oestrogeen en progesteron, die de menstruatiecyclus regelen, geen menstruatie regelmatig te signaleren. Dit resulteert in een onregelmatige menstruatie en / of abnormaal zware menstruatie.