Tekenen en symptomen van blaaskanker

De blaas is een orgaan in de buik die urine houdt. Het is hol, en als hij vol, IT-contracten en duwt de urine via de plasbuis. Een tumor die kwaadaardig begint meestal in de epitheelcellen van de blaas, maar andere punten vertrek zijn mogelijk. De symptomen van blaaskanker zijn geassocieerd met andere aandoeningen, waaronder veel minder ernstig. De enige manier om een ​​definitieve diagnose van welke vorm van kanker te krijgen is om uw arts run tests.

Veranderingen in Urine Habits

Een verandering in de urine gewoonten kan een teken zijn dat er iets niet in orde zijn. Als u merkt dat u vaker plassen, of als incontinentie een probleem wordt, moet u contact opnemen met uw arts. Hij of zij zal in staat zijn om u te onderzoeken en testen uitvoeren om een ​​diagnose te stellen. U kunt ook bloed in de urine, maar het is mogelijk niet zichtbaar voor het menselijk oog. Vaak urineonderzoek is de enige manier om bloed in de urine te detecteren.

Bloedarmoede

Bloedarmoede kanker-gerelateerde is het onvermogen van het lichaam om voldoende rode bloedcellen, hetzij als gevolg van de kanker, de behandeling of omdat kankercellen aanwezig zijn in beenmerg worden verdrongen de normale cellen te produceren. Blaaskanker of enige andere vorm van kanker bloedarmoede veroorzaken bij verstoren productie van een hormoon dat het beenmerg om rode bloedcellen signalen van de nieren. Het kan ook het lichaam te houden van het gebruik van opgeslagen ijzer.

Botpijn

Als je last hebt van een schietpartij, stekende pijn, onvermogen om rechte of beperkte flexibiliteit staan, kan het in combinatie met blaaskanker symptomen. Raadpleeg uw arts meteen. Hij kan verschillende tests om de oorzaak van ongemak te bepalen, inclusief bloedonderzoek, X-stralen en MRI werking.

Testen

Tests die worden uitgevoerd als uw arts vermoedt blaaskanker zijn onder andere palpatie van het bekkengebied voor tumoren, het uitvoeren van een vaginaal of rectaal onderzoek, urineonderzoek, een "kleurstof" test en een cystoscopie - een procedure waarbij een dunne, verlichte ruimte in wordt gestoken de blaas de voering voor onregelmatigheden te. Vaak kan alleen een biopsie definitieve diagnose van kanker geven.