Tekenbeet Ziekten


Teken zijn bloedzuigende parasieten die behoren tot de spinachtige familie - een groep van geleedpotigen die spinnen, mijten en schorpioenen omvat. Teken werden voor het eerst ontdekt in 1906 en zijn sterk met betrekking tot de bevolking toegenomen. Teken hechten zich aan mensen en dieren en voeden hun bloed. Ze leven in beboste gebieden, struiken, en haalde zijn schouders op gebieden. Ze blijven dicht bij de grond, zodat ze kunnen springen op mensen en dieren hun bloed af te voeren. Teken kunnen hechten aan een deel van uw lichaam.

Ziekten

Teken ziekten verspreiden die via een beet het menselijk lichaam kan worden overgebracht. Teken veroorzaken aandoeningen in het menselijk lichaam door een afscheiding van toxinen of door verzending ziektekiemen. Er zijn een aantal tekenziektes erkend wereldwijd. Sommigen van hen zijn de ziekte van Lyme, Rocky Mountain spotted fever, Colorado tekenkoorts en vink verlamming.

Ziekte van Lyme

Ziekte van Lyme is de meest voorkomende teek ziekte in de wereld. Het komt het meest voor in Wisconsin, Minnesota, en de kust halverwege de Atlantische Oceaan, maar het is gemeld in alle 48 staten contingent. Het wordt veroorzaakt door de spirocheet, dat de afscheiding in teken. Ze zijn niet geboren met het; maar ze uitbesteden van voeding uit besmette knaagdieren. Teken hebben tijd nodig om te hechten en menselijk bloed voeden. Over het algemeen duurt het hen overal van 36 tot 48 uur te bevestigen, voer, en doorgeven spirocheet. Symptomen die de ziekte van Lyme te begeleiden zijn rode cirkelvormige uitslag, koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, gewrichtspijn en griepachtige symptomen. Het is bekend dat 10% van de onbehandelde mensen gewrichtszwelling, hartproblemen, artritis en tinteling van de armen en benen zal ontwikkelen.

Rocky Mountain

Rocky Mountain spotted fever is gebruikelijk in Zuid-centraal en aan de kust zuidelijke staten. Eenmaal gebeten, zal je koorts en griepachtige verschijnselen ontwikkelen. Ze hebben meestal begint 4 tot 10 dagen nadat u bent gebeten door een teek. Het handelsmerk symptoom van deze ziekte is een uitslag op je pols en enkels. De uitslag zal uitbreiden naar je hele lichaam, spaarde je gezicht. Typisch zal de uitslag verschijnen in de eerste twee weken van ziekte.

Colorado Tick Fever

Colorado tekenkoorts wordt vaak gevonden in Rocky Mountain staten zoals Colorado, Nevada en Californië. Symptomen van deze ziekte zijn hoofdpijn, koorts en griepachtige verschijnselen. De symptomen verschijnen meestal 3 tot 6 dagen na de tekenbeet en duren 5 tot 8 dagen waar ze beginnen te verdwijnen vanzelf.

Tick ​​Verlamming

Er zijn gevallen van de teek verlamming in de VS geweest, maar de meeste gevallen doen zich voor in Australië. Het belangrijkste symptoom van deze ziekte is spierzwakte, die verlamming. Dit symptoom ontwikkelt 5-6 dagen na een vrouwelijke teek heeft aangevallen. Deze ziekte treft voornamelijk kinderen vanwege de zenuw toxine gevonden in de teek secretie. De teek verwijderen is de enige manier om te herstellen.

Behandeling

Er zijn twee verschillende soorten behandelingen voor tekenbeten; zelf-behandeling en medische behandeling. Teken direct uit de huid met een pincet. Als u niet zeker bent over hoe dit te doen, een arts raadplegen. Uw arts zal u de juiste behandeling op basis van de aard van de teek, de lengte van de bevestiging en de symptomen die je hebt te geven. Enkele van de fundamentele medische behandelingen zijn reinigende, antibiotica crème, Benadryl (voor jeuk) en orale antibiotica.