Tegens van de Pillar Procedure

Tegens van de Pillar Procedure

Slaapapneu veroorzaakt veel mensen te lijden op een nachtelijke basis. De belangrijkste symptoom, snurken, kan schadelijk voor zowel de persoon ervaren, evenals hun dierbaren te zijn. Hoewel het een relatief nieuwe procedure wordt de pijler procedure vinden onverwacht goede resultaten in het genezen van de onderliggende oorzaken van slaapapneu en overmatig snurken. Hoewel zeldzaam, kan de procedure worden geleverd met onverwachte complicaties.

De pijler procedure omvat het chirurgisch implanteren van kleine draadstangen in het zachte gehemelte. De staven voorkomen dat de zachte gehemelte van ontspannen tijdens de slaap en vermindert de effecten van slaapapneu.

Gedeeltelijke Extrusie

Een gedeeltelijke extrusie ontstaat wanneer een geïmplanteerd staaf steekt door het zachte gehemelte en veroorzaakt de patiënt pijn en ongemak. Behandeling omvat het verwijderen of vervangen van de pijler staven en is bijna net zo invasief als de oorspronkelijke procedure.

Infectie

Zoals bij alle operaties, een klein risico van besmetting bestaat. Patiënten melding gemaakt van infecties die voortkomen uit slecht functionerende implantaten, wat resulteert in pijn, ongemak, keelpijn en aften.

Minor Complicaties

Sommige kleine complicaties kunnen optreden vanaf de pijler procedure. Deze risico's omvatten de keel problemen, zwelling, allergische reacties en veranderingen in de stem of smaak. Kleine complicaties zijn vaak van korte duur; als de symptomen blijven, moet een patiënt zijn arts te melden.