Teennagel verlies veroorzaakt door de behandeling van kanker

Teennagel verlies veroorzaakt door de behandeling van kanker

Behandeling van kanker vaak gepaard met een aantal verrassende veranderingen. De meeste mensen hebben gehoord over haaruitval tijdens chemotherapie, maar velen zijn verbaasd te horen dat ze vingernagels en teennagels, een aandoening die bekend staat als onychomadesis kan verliezen, als goed.

Oorzaken

Volgens de American Cancer Society, zijn haar, huid en nagels mutaties voor kankerbehandeling vaak veroorzaakt door bepaalde geneesmiddelen voor chemotherapie.

Symptomen

U kunt beginnen te merken dat je nagelbed donkerder of broos worden. Het is ook gebruikelijk om richels of kennisgeving die nagels lijken los te merken. Dit kan gebeuren met zowel de teennagels en vingernagels.

Oplossingen

Nagel crèmes zijn effectief voor nagels die broos tijdens behandelingen van kanker geworden. Ook de National Cancer Institute stelt voor een bevroren handschoen. Een Franse studie heeft aangetoond dat patiënten die een bevroren handschoen hebben gedragen tijdens intraveneuze chemotherapie behandelingen verluidt hebben ervaren minder schade aan hun huid en nagels.

Waarschuwing

Als u vermoedt dat het begin van onychomadesis, zorg ervoor dat je voorzichtig met je handen en voeten zijn. Je wilt niet te "rippen" van een teennagel of vingernagel af; zelfs als het wordt losgemaakt verwijderen voordat deze kan zeer pijnlijk zijn.

Tips

Zorg ervoor dat u uw voeten te allen tijde beveiligd te houden. Draag geen sandalen of schoenen, want deze kan je teennagel in gevaar brengen.