Teen Roken Facts

Teen Roken Facts

Het roken van sigaretten is een van de grootste gezondheidsrisico's waarmee kinderen en jongeren vandaag. Er is een zekere mystiek om het gebruik van tabak, en groepsdruk vaak maakt de situatie nog erger. Echter, moet tieners begrijpen dat er ernstige complicaties gezondheid van het roken vroeg in het leven. Risico's zijn onder andere aandoeningen van de luchtwegen, ernstige hoesten, beperkte fysieke fitheid en bloedstolsels. Langdurige rokers sterven vaak voortijdig.

Levenslang Habit

Roken op jonge leeftijd leidt vaak tot een leven van verslaving. Volgens berichten in 2006 door de American Lung Association, ongeveer 50 procent van de volwassen rokers begon te roken zwaar alvorens 18. Bijna 90 procent van de volwassen rokers werden regelmatige gebruikers van de leeftijd van 21 jaar.

Vroege Initiatie

Elke dag in de Verenigde Staten, meer dan 3000 kinderen rook een sigaret voor de eerste keer. Tieners moeten waarschijnlijk vooral tabak proberen. De gemiddelde leeftijd voor kinderen en jongeren te trachten eerst sigaretten is 16. In 2009 waren er meer dan 3 miljoen adolescente rokers in de Verenigde Staten.

Old Habits Die Hard

Van de 3.000 jongeren die sigaretten te proberen voor de eerste keer per dag in de Verenigde Staten, circa 1000 zal worden regelmatige rokers later in het leven. Van deze, bijna de helft zal sterven als gevolg van hun gewoonte. Na het bestuderen van de trends, de American Lung Association schat dat 6,4 miljoen Amerikaanse kinderen alleen zal opgroeien tot vroegtijdig overlijden van het roken van sigaretten.

Meisjes en Gezondheidsproblemen

Van alle leeftijd en geslacht groepen, tiener meisjes zijn het meest geneigd om het roken van sigaretten te starten. Er zijn ernstige gezondheidsproblemen complicaties voor zo'n jonge vrouwen. Met ingang van 2005, ongeveer 16 procent van de zwangere adolescenten rookte tijdens de zwangerschap. Tiener meisjes die de pil nemen terwijl het roken van sigaretten te verhogen hun risico op bloedstolsels en beroertes.

Poort

Het roken van sigaretten is vaak een toegangspoort tot gebruik van illegale drugs. Volgens de Amerikaanse Surgeon General, tieners die roken van tabak te beginnen zijn drie keer meer kans op misbruik van alcohol. Ze zijn ook meer kans om te associëren met mensen die hen laten kennismaken met marihuana en cocaïne.