Tecken på pistill tunnel syndrom

Karpaltunnelsyndrom orsakar mycket obehag i händer och handleden. Vet symptomen på karpaltunnelsyndrom, tillsammans med de förebyggande åtgärder som du kan använda om du misstänker att du kanske utveckla den.

Definition

Det nationella institutet för neurologisk sjukdom och Stroke säger karpaltunnelsyndrom uppstår när "medianusnerven, som löper från underarmen i handen, blir pressade eller pressas vid handleden." Mediannerven styr förnimmelser av tummen och fingrarna. Nerven styr även impulserna till de små muskler i handen som låter fingrarna och tummen för att flytta.

Tidiga tecken

Effekterna av karpaltunnelsyndrom uppträder vanligtvis på natten. Symptomen börjar gradvis, med enstaka brinnande, stickningar, klåda eller domningar i handflatan och fingrarna. Vissa Carpal tunnel drabbade har rapporterat att under de tidiga stadierna, fingrarna känns svullen, men det finns ingen uppenbar svullnad. Dessa drabbade har också rapporterat att det är nödvändigt att skaka sina händer för att lindra uppbyggnaden av spänning i sina händer.

Långsiktigt Signs

Långsiktiga drabbade rapporterar en minskad förmåga att grepp småsaker, oförmåga att bilda en knytnäve och oförmåga att upptäcka hot från kyla med sina händer. Utan behandling kommer musklerna i handen blir obrukbar.

Behandlingsalternativ

Det finns andra alternativ för att behandla karpaltunnelsyndrom förutom kirurgi. Din läkare kan rekommendera vissa stretching och stärkande övningar, eller ordinera medicin för att minska den interna svullnad och smärta. Det finns också ett alternativ behandling av akupunktur.

Förebyggande

På jobbet kan de anställda dra nytta av en arbetsgivares ergonomiska åtgärder som hindrar karpaltunnelsyndrom. Dessa inkluderar speciellt utformade tangentbord och en vadderad handledsstöd. Arbetstagare kan ofta ta pauser från stressiga, repetitiva åtgärder som har sina händer i en onaturlig vinkel. Se länken i resurser för övningar för att värma upp och sträcka handlederna.