Tecken på Lou Gehrig sjukdom

Amyotrofisk lateralskleros, även känd som Lou Gehrig sjukdom efter den sena New York Yankees första basemanen som var behäftad med den, är en neurologisk sjukdom som orsakar en gradvis degeneration av kroppens nerver och muskler. Orsaken till sjukdomen är inte känd, och det påverkar män och kvinnor på lika villkor. Enligt HealthScout.com, människor som drabbas av tillståndet visar en genetisk predisposition på bara 5 till 10 procent av fallen.

Tidiga stadier

Inledningsvis en person med Lou Gehrig sjukdom, kommer att uppleva en brist på samordning - snubbla, att inte kunna hålla fast vid föremål och svårigheter att utföra rutinuppgifter. Han kunde också känna trötthet, tillsammans med muskelryckningar och talsvårigheter. Eftersom sjukdomen inträffar vanligen i mitten till hög ålder kan det förväxlas med den normala åldrandeprocessen.

Svårigheter att gå

Eftersom sjukdomen fortskrider, kommer personen har svårt att gå. Hon kan också förlora förmågan att kontrollera sina händer, till den punkt där hon inte kan klä eller bada själv. Så småningom kommer hon att behöva en motordrivna rullstol för transport eftersom hon inte kommer att kunna använda en manuell enhet.

Senare stadier

I de senare stadierna av sjukdomen som musklerna fortsätter att förtvina, kommer personens nerv-och muskelfunktion försämras till den grad att han kommer att behöva en ventilator för att hjälpa honom andas. Förlamning fortsätter att sprida sig i hela kroppen och hans lem funktion upphör. Han kan också vara oförmögna att tugga eller svälja.

Vad göra

När tecken på Lou Gehrig sjukdom uppstår, se en hälso-och sjukvårdspersonal. Det diagnostiska förfarandet kommer sannolikt att inkludera elektromyografi att undersöka musklerna. Läkaren kan också utföra en biopsi för att ta bort och undersöka en liten bit av muskelvävnad. Behandlingen kommer att fokusera på att hjälpa personen vistelse ambulatorisk så länge som möjligt genom metoder som sjukgymnastik.

Förväntad livslängd

Även om det kan förekomma tidigare eller senare, slår Lou Gehrig sjukdom typiskt de i åldrarna 40 och 70 Olyckligtvis för dem som diagnostiseras med sjukdomen, är prognosen inte är positiv. Medellivslängden är från tre till fem år efter diagnos, enligt ALS.ca. Från och med 2009 fanns inget botemedel.