Tecken på blodproppar i benen

Den blodets förmåga att levra sig är en viktig del av kroppens förmåga att läka sig själv. Men ibland blodproppar uppstå i kroppen. Interna blodproppar i benen kan leda till hjärtinfarkt, stroke och död. Veta varningssignaler är det bästa sättet att förhindra en propp i benet vrider dödlig.

Svullnad

När en blodpropp bildas i benet börjar benet svälla. Det första du förmodligen kommer att märka är att ett ben är större än den andra, på grund av vätskeansamling i området. Svullnad kan orsakas av andra problem, dock, och är inte ett definitivt tecken på en propp.

Ökad Smärta

En blodpropp kan börja med en liten, knappt märkbar smärta i benet. Med tiden kan smärtan ökar, så småningom till den punkt det inte längre kan ignoreras. Smärtan kommer förmodligen att vara lokaliserad. Om du känner dig lokaliserad smärta i benet som ökar på det här sättet, uppsök läkare omedelbart.

Värme och Rodnad

En blodpropp i benet kommer att orsaka området att bli mycket varma vid beröring. Hela området kan också bli röd. Om det händer är det blodpropp blir värre och du ska gå till närmaste akutmottagning omedelbart.

Kramper

Ett annat tecken på en blodpropp är kramp i benen. Kramper kan förvandlas till intensiv, bultande smärta och kännas i vadmuskeln. De kramper kan öka när du böjer foten. Leg kramper i kombination med andra varningssignaler är ett allvarligt symtom som bör kontrolleras så snart som möjligt.

Missfärgning

I en allvarlig blodpropp, kan missfärgning uppstå. Det område som är röd, varm och smärtsam kan börja förlora en del av sin färg. Huden kan börja se vitt eller blått. Blodproppar kan vara dödlig. Aldrig ignorera symptom.