Technieken voor Teen Angst

Angst, in zijn verschillende vormen, treft miljoenen mensen per dag. Terwijl angst een ernstige aandoening die professionele behandeling vereist kan zijn, veel tieners lijden angst die milder en kan worden behandeld door een verscheidenheid van technieken. Verschillende strategieën werken voor verschillende mensen, maar het vinden van een manier om te verminderen of te elimineren angst kan een boost zelfvertrouwen te bieden en drastisch verbeteren van de kwaliteit van het leven van een tiener.

Confronterend Angst

Een van de makkelijkste en meest nuttige technieken voor het omgaan met angst is gewoon erkennen dat bewust. Het opschrijven van een lijst van angsten is een goede plek om te beginnen. Dit kan worden gevolgd door een opsomming van de reacties op deze angsten en op zoek naar mogelijke bronnen. Vaak zal tieners beseffen dat hun reacties zijn irrationeel en kan voortkomen uit kleine, onbelangrijke zaken. Het bijhouden van een dagboek is een goede strategie voor het zich bewust zijn van angst en weten wanneer je het niet verwacht.

Ademhaling

Tal van ademhalingstechnieken kan ook nuttig zijn in het omgaan met angst zijn. In het algemeen zijn deze technieken bestaan ​​uit het ontspannen lichaam spieren en het nemen van langzame, oppervlakkige ademhalingen (niet snel of diep ademhalen). Dit kan helpen reguleren de balans van zuurstof en koolstofdioxide in het lichaam en ontlast de fysieke spanning die mentale angst kan verergeren. Ook gewoon het nemen van een moment om te ontspannen kan de snelle doorstroming van bezorgdheid te stoppen en te voorkomen dat een angstaanval van steeds ernstig.

Oefening

De meeste deskundigen het erover eens dat de geestelijke of emotionele angst is gekoppeld aan fysieke welzijn op een fundamentele manier. Een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging zal de kans op angst te verminderen en kan ook bieden een constructieve afleiding van de kwesties die angst in de eerste plaats zou kunnen veroorzaken. De oefening is ook een nuttige uitlaatklep voor opgehoopte energie die geen andere uitlaat dan een angstaanval zou kunnen hebben.

Communiceren

Veel jongeren vinden ook dat het praten over angst met een vertrouwd persoon kan zeer nuttig zijn. Terwijl de communicatie met de ouders een ingewikkelde materie kan zijn, moet tieners worden aangemoedigd om de leerkrachten, coaches of schooladviseurs wie ze zich prettig voelt om te praten. Praten met vrienden is een andere optie, zoals velen van hen dezelfde angsten kunnen delen.

Professionele hulp

Voor kinderen en jongeren met een ernstige of frequente angst, kunnen deze technieken niet voldoende zijn. In sommige gevallen kan professionele begeleiding of medicatie de beste behandeling, vooral als angst kan worden herleid tot een chemische stoornis of traumatische gebeurtenis. Indien de diensten van een arts niet nodig zijn, moet de arts in staat zijn om meer gedetailleerde technieken die geschikt zijn voor de specifieke omstandigheden van de tiener zijn voorzien.