Technieken voor Scar management

Technieken voor Scar management

Littekens kunnen ontstaan ​​uit verschillende bronnen, waaronder sport-en recreatieve blessures, wonden, operaties en ziekte. De littekens kunnen variëren van kleine, die zijn nauwelijks merkbaar, om prominente degenen die persoonlijke verschijning van invloed kan zijn. Ongeacht de bron en het uiterlijk van de littekens, zijn er verschillende technieken voor het beheren.

Silicium

Silicon gels en platen is gebleken bij de behandeling en beheersing van littekens zijn. Volgens Rehab management en de National Institutes of Health, is niet het silicium zelf die helpt bij de genezing maar eerder het gevolg van hydratatie het litteken door silicium. Silicium is geschikt voor het beheer van de littekens van een operatie.

Massage

Diepe massage van het littekenweefsel is gunstig in combinatie met andere behandelingen. Massage rekt het litteken en breekt het weefsel. Hoewel deze techniek heeft enkele waarde, moet het niet worden ingeroepen als de primaire bron van de behandeling. Het is een andere techniek voor chirurgische littekens.

Compressie

Deze techniek is gebruikt voor burn behandelingen voor vele jaren. Kledingstuk of wikkelen wordt gebruikt om druk op het litteken zetten. Dit moet zo snel mogelijk na het branden of littekens, zoals de toegenomen druk op het litteken veroorzaakt een soepeler, minder opvallend litteken. Volgens Rehab management, is het nu aangenomen dat een factor in het succes van de compressie is de verhoogde temperatuur rond het litteken. Warmte, zelfs een kleine hoeveelheid, is aangetoond dat een helende werking op littekens.

Alpha Centella Cream

Deze crème, waarvan is aangetoond zeer effectief volgens een artikel in de National Institutes of Health, heeft twee componenten die belangrijk litteken management. De eerste component is een extract uit de plant Bulbine frutecens die antibacteriële eigenschappen bezit en verhoogt hydratatie, een bewezen factor in het verminderen van littekens. De tweede component is een uittreksel uit de Centella Aziatische plant, die is bewezen dat de wondgenezing bevorderen.

Chirurgie

Wanneer een litteken onvoldoende heeft gereageerd met de andere technieken of zeer ernstig of in een zichtlocatie, dan chirurgie is beschikbaar om de litteken corrigeren. Hierbij laserchirurgie gericht op het litteken dat een huidlaag van een lagere laag van de huid, die genezen en een beter uiterlijk dan de oorspronkelijke litteken bloot verwijdert. Laser chirurgie effectief kan littekens van acne of enig ander type aandoening, zoals waterpokken, die littekens bladeren op het gezicht.