Technieken voor Dry Needling

Technieken voor Dry Needling

Dry needling is een invasieve fysiotherapie voor chronische neuropathische pijn die het invoegen van een dunne draad naald in de huid, de huid weefsels en spieren op een myofasciale triggerpoint een lokale twitch respons op te wekken (LTR.) Een myofasciale triggerpoint (MTrP) is een gebied van strakke spiervezels. Een lokale twitch respons is een onvrijwillige ruggenmerg reflex waarin de strakke spiervezels op het triggerpoint contract, het verlichten van de pijn.

Differentiatie van de traditionele Chinese acupunctuur

Dry needling is een westerse vorm van geneeskunde die technieken, terminologie en concepten, die verschillen van de traditionele Chinese acupunctuur gaat. Dry needling gebruikt moderne begrip van de fysiologie en anatomie, zoals neurologisch onderzoek en magnetic resonance imaging (MRI) technieken voor dry needling te ontwikkelen, terwijl de traditionele Chinese acupunctuur maakt gebruik van oude Chinese concepten van energie-kanalen, meridiaan systemen en pols beoordeling om needling technieken te ontwikkelen. Dry needling is ook bekend als biomedische acupunctuur, intra-musculaire stimulatie (IMS) en triggerpoint needling. Dry needling is een behandeling voor een verscheidenheid van aandoeningen zoals musculaire hematomen, rotator cuff letsels, spier tranen, shin splints, compartiment syndroom, Achilles tendonopathies, patella femoraal syndroom, lies stam, patella tendinitis, impingement syndroom, thoraxapertuursyndroom, mediale en laterale epicondytis, carpaal tunnel syndroom, heup artrose, cervicale disc laesies, hoofdpijn en pijn in het bekken onder anderen.

Myofasciale Trigger Point Techniek

De myofasciale triggerpoint techniek houdt de trage inbrengen van een filament naald met een teflon coating in het gebied van letsel. Dry needling de strakke band van spieren lokt de LTR die spiercontractie veroorzaakt. Druk van de naald op de myofasciale triggerpoint resulteert in de onmiddellijke pijn die verlicht als de naald blijft in de myofasciale triggerpoint. Dry needling is een pijnlijk proces en het gebied van de myofasciale triggerpoint kan voor maximaal twee dagen pijnlijk blijven na de ingreep, hoewel needling verlicht de meeste van de oorspronkelijke pijn.

Radiculopathie Techniek

De term "radiculopathie" naar pijn op de wortel van een zenuw langs het ruggenmerg. Radiculopathie behandeling omvat het inbrengen van de draad naald in gebieden dicht bij de spier-knooppunten of spier motorische punten van de myofasciale triggerpoint. Radiculopathie richt zich op de paravertebrale spieren en perifere spieren om de blokkering van zenuwimpulsen openen.

Spinal Segmental Overgevoeligheid Techniek

Spinale segmentale sensitisatie impliceert dry needling de myofasciale triggerpoints dat musculoskeletale pijn veroorzaken. Naast dry needling, de spinale segmentale sensibilisatie techniek omvat preinjection blokken en somatische blokken en oefeningen die de omgeving van het myofasciale triggerpoint ontspannen.