Technieken die worden gebruikt in rouwverwerking

Er zijn veel verschillende technieken die worden gebruikt in rouwverwerking. Nieuwe technieken worden ontwikkeld en toegevoegd aan de oude technieken. Iedereen rouwt anders en zo zijn er vele soorten van rouwverwerking. De aard van de begeleiding van een persoon opzoekt zal afhangen van zijn situatie en hoe zijn verlies heeft hem beïnvloed. Rouwverwerking helpt een persoon te krijgen door middel van een traumatische gebeurtenis of verlies in zijn leven. Een type van begeleiding kan één persoon past in een gezin, terwijl een ander type past een andere persoon in dezelfde familie geconfronteerd met hetzelfde verlies.

Groep rouwverwerking

Een soort van rouwverwerking is groep rouwverwerking. Deze vorm van rouwverwerking kan worden gedaan door psychologen, maatschappelijk werkers en geestelijken, onder andere professionals. Groepsbegeleiding kunnen mensen die een verlies hebben geleden te zijn rond anderen die worden geconfronteerd met het zelfde soort situatie waarin ze worden geconfronteerd. Door te praten met anderen in dezelfde situatie bent u in staat om te vertellen en te werken door je verlies. Vele malen in een groep rouwverwerking sessie, de professional is meer een bemiddelaar dan een deelnemer. Meest aan het woord en delen gebeurt tussen mensen die te maken hebben met een verlies.

Individuele rouwverwerking

In sommige gevallen, mensen die met verdriet misschien niet comfortabel rond een groep nog te voelen. In situaties als deze, zou je op zoek gaan naar een pastor, psycholoog of andere raadsman die u individueel kunt praten met. Een counselor zal u helpen brengen gevoelens die je kan vermijden. Door het uitbrengen van je gevoelens en het praten met een hulpverlener over die gevoelens, je bent in staat om vooruit te komen. Een counselor helpt u door de stadia van rouw, waaronder pijn en schuldgevoel, depressie en uiteindelijk aanvaarding bewegen.

Art Therapy

Een andere vorm van rouwverwerking gaat helpen je door je verdriet te werken door middel van creativiteit. Art therapie combineert counseling en kunst. Art therapie wordt gebruikt in alle verschillende leeftijdsgroepen. Als u een harde tijd te drukken hoe je je voelt in woorden, door middel van beeldende therapie kun je je gevoelens te uiten door middel van tekening. De creativiteit staat mensen op een actieve manier te openen en om te gaan met hun verlies. Art therapie kan individueel of in groepen worden gedaan.