Tea Tree Oil Recept för mjäll

Tea tree olja är en kraftfull eterisk olja som rengör och fräschar upp. Den har antibiotiska, avgiftande och stimulerande egenskaper att hjälpa vid behandling av sådana problem såsom mjäll. De med känslig hud bör använda det sparsamt. På grund av sin styrka, bör tea tree inte användas i ren form på huden. Det bör alltid spädas.

Om Tea Tree Oil

Den helande krafter tea tree låt den tränga under hudens yta för att desinficera, behandla sår och hjälper kroppen att bekämpa infektioner. Det är vanligen används som en kosmetisk för huden och för hår problem som mjäll. Tea tree olja kan även behandla alla uppbyggnaden på hårbotten från användningen av stylingprodukter. Anges här är två tea tree olja schampo recept för behandling av mjäll.

Tea Tree Oil Shampoo Recept

Detta recept kommer från Andre Langevin s tea tree olja recept (se referenser). Du behöver vatten, flytande Kastilien tvål, lätt vegetabilisk olja, ren tea tree-olja, en cylinder-storlek container eller en tom, ren schampo flaska med en topp.

In i din behållare eller flaska, häll 1/4 kopp vatten, 1/2 kopp flytande Kastilien tvål, halv tesked ljus vegetabilisk olja och 1 1/2 tsk. ren tea tree-olja. Skaka väl för att se till att alla ingredienser kombineras. När du är klar att använda, blöta håret och massera oljan tea tree schampo i hårbotten. Massage med fingertopparna, inte naglarna. Vänta sedan fem minuter före sköljning. Förvara schampo vid rumstemperatur.

Tea Tree Oil med Shampoo

För detta recept behöver du ekologisk tea tree olja och färdigköpta mjällschampo (du kan även använda vanligt schampo). Häll lite av mjällschampo i handflatan och långsamt tillsätt några droppar tea tree olja till mjällschampo. Du vill inte att späda ut schampo, så lägg dropparna en i taget för att avgöra hur mycket du kommer att använda. Massera tea tree olja och schampo mix i håret. Låt schampot stanna i ca 5-7 minuter innan du sköljer.

Med någon av tea tree olja schampo recept, bör du uppleva en stickande känsla på din hårbotten. Det är en signatur av oljan.

Varning

Svälj aldrig tea tree olja och aldrig använda det i sin rena form på huden. Den är stark och giftig. Kvinnor som är gravida ska inte använda tea tree olja.