Tarwe Gluten Allergie symptomen

Tarwegluten intolerantie is een auto-immuun ziekte die allergie-achtige symptomen die beginnen in de kindertijd of ontwikkelen tijdens de late volwassenheid. Gluten intolerantie beïnvloedt het spijsverteringskanaal die een reeks symptomen die leiden tot algemeen ongemak en gezondheidsproblemen.

Identificatie

Tarwegluten is te vinden in diverse producten, waaronder koekjes, crackers, gebak, ontbijtgranen, pasta, brood, bouillon, sauzen, jus, vulling, bakmixen en bier. Het is ook aanwezig in gerst, rogge en tarwe.

Effecten

Spijsverteringskanaal symptomen van tarwe gluten allergie omvatten buikpijn, constipatie, diarree, misselijkheid, braken, krampen en een opgeblazen gevoel binnen enkele minuten tot uren na inname, afhankelijk van iemands niveau van gevoeligheid.

Overwegingen

Tarwegluten veroorzaakt neurologische symptomen bij allergische personen. Voorbeelden van deze symptomen zijn chronische vermoeidheid, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, depressie, angst, onoplettendheid en gedragsproblemen.

Waarschuwing

Tarwegluten allergieën kunnen omstandigheden op lange termijn autisme, diverticulitis, anemie, chronische vermoeidheid syndroom, ziekte van Crohn, osteoporose en astma als gevolg van vitaminen en mineralen door gluten intolerantie en bijbehorende mal-absorptie veroorzaken.

Preventie / Oplossing

Tarwegluten allergieën worden gediagnosticeerd door middel van darm biopten en bloedonderzoeken. De symptomen kunnen worden voorkomen door het aannemen van een glutenvrij dieet en door aandacht te besteden aan voedsel etiketten, menu ingrediënten en bereiding van maaltijden. Vitaminen-en mineralensupplementen zijn essentieel in het lichaam met voedingsstoffen die een optimale gezondheid te bevorderen.