Tarwe allergie bij baby's

Tarwe is een van de meest voorkomende oorzaken van allergie bij baby's en jonge kinderen. Volgens William en Martha Sears van AskDrSears.com, tarwe is een van de zeven voedingsmiddelen die verantwoordelijk is voor meer dan 90 procent van de voedselallergieën. Het risico op voedselallergie is het grootst bij baby's van wie de ouders hebben voedselallergieën.

Symptomen

Allergie Tarwe kan invloed hebben op de luchtwegen, huid, spijsvertering of de hersenen van een baby. Mogelijke symptomen zijn piepende ademhaling, congestie, eczeem, netelroos, diarree, verstopping, overmatig spugen, hoofdpijn, gedragsveranderingen en zenuwachtigheid. Als uw baby heeft ooit een ernstige allergische reactie, vragen dringende medische aandacht.

Diagnose

Houd een eetdagboek bij een voedselallergie wordt vermoed. Indien tarwe lijkt te veroorzaken van een reactie, verwijderen van tarwe voeding van de baby. Het kan tot twee weken voor de symptomen op te lossen. Een allergoloog kan tarwe allergie bevestigen door het uitvoeren van de huid of bloedonderzoek.

Ontgroeien Allergie

Volgens AskDrSears.com, zullen de meeste kinderen een voedselallergie ontgroeien door de leeftijd van 3 jaar Een allergoloog kan het kind regelmatig te testen om te zien of tarwe kan worden geherintroduceerd in zijn dieet.

Preventie

Om het risico op allergieën te verminderen, wacht tot je baby minstens 1 jaar oud vóór de invoering van de meest allergene voedingsmiddelen in zijn dieet, vooral als een ouder heeft voedselallergieën. Naast tarwe, de meest allergene voedingsmiddelen zijn koemelk, soja, schaaldieren, noten, pinda's en eieren.

Coeliakie

Coeliakie is een intolerantie voor gluten, die is gevonden in tarwe onder andere granen. In patiënten met coeliakie, valt gluten het slijmvlies van de dunne darm. In tegenstelling tot tarwe allergie, kan coeliakie niet ontgroeid. De behandeling van coeliakie is een levenslang glutenvrij dieet. Coeliakie kan worden gediagnosticeerd door middel van bloed testen op antistoffen.