Tanita Scale Plus lichaamsvetmeter Atletisch Mode Vs. Regelmatig

Veel Tanita merk weegschalen zijn uitgerust met het vetpercentage te meten. Er zijn twee instellingen, of modi, voor het meten van lichaamsvet: regelmatige (of standaard) en atletisch. Gebruikers moeten de juiste modus voor een accurate lichaamsvet meting.

Betekenis

Tanita weegschaal gebruiken een algoritme op basis van lengte, gewicht, impedantie, geslacht en leeftijd om lichaamsvet percentage te bepalen. De formule verandert als de gebruiker het lichaam type is atletisch.

Atletisch Mode

In deze modus is een meer accurate lichaamsvet meting in een persoon met een atletisch lichaam types. Volgens Tanita, "Sporters hebben de neiging om meer spiermassa te hebben en de neiging om meer uitgedroogd te zijn. Deze verschillen zouden het lichaamsvet scheef lezen hoog, wanneer het wordt ingenomen met de standaard Adult mode."

Standard Adult Mode

De normale modus of standaard volwassen modus gebruikt dezelfde criteria om lichaamsvet te bepalen als in atleetmodus, maar past de formule spelen een lagere concentratie van spiermassa en verhoogde hoeveelheid vet gemeenschappelijke niet-sporters.

Criteria voor Atletische Mode

Tanita definieert een atleet als "een persoon die betrokken is bij intense lichamelijke activiteit van ongeveer 10 uur per week en die heeft een rusthartslag van ongeveer 60 slagen per minuut of minder." Tanita adviseert ook mensen die zijn leven lang sporters - mensen die regelmatig sporten voor vele jaren - tot atleet modus te gebruiken.

Criteria voor Standard Adult Mode

Gebruikers die minder dan 10 uur per week te oefenen moet de normale modus te gebruiken. Tanita richtlijn bevat "enthousiaste beginners", die 10 uur per week oefenen, maar zijn niet te doen op lange termijn.

Andere overwegingen

Hoewel Tanita lichaamsvet schalen omvatten een atletische mode, dat mogelijk geen nauwkeurige resultaten voor professionele atleten of bodybuilders. Topsporters hebben significant hogere spiermassa en een lager vetpercentage dan een groot deel van de bevolking, wat zou kunnen leiden tot onnauwkeurige metingen bij gebruik van de schaal.