Tai Chi voor Reumatoïde Artritis

Tai Chi voor Reumatoïde Artritis

Tai Chi is een vorm van oefening, die is ontstaan ​​als een krijgskunst in China. Het is een zachte vorm van lichaamsbeweging, die op elke leeftijd worden verricht. Reumatoïde artritis is een chronische ontstekingsziekte die de gewrichten omvat.

Tai Chi Geschiedenis Highlights

Volgens Lawrence Galante, Tai Chi Chuan, "The Supreme Ultimate Fist," is ontstaan ​​als een krijgskunst en zelfverdediging discipline in China. Historische records referentie van Tai Chi op de 17e eeuw na Christus met een man genaamd Chiang Fah (Patience Tai Chi). Eeuwen later, de praktijk was diversifiëren naar andere stijlen of vormen. Die stijlen zijn: de Chen, Yang en Wu. De nieuwste vorm is de Zon, ontwikkeld door Sun Lutang aan het begin van de 20e eeuw. Deze stijl heeft invloed van verschillende "interne kunsten" zoals Pakua Chan, Hsing I Quan en Xingyiquan.

Functies

The Merck Manual definieert reumatoïde artritis als een ontsteking van de gewrichten. Het wordt gekarakteriseerd door symmetrische pijn gelokaliseerd op de polsen en handen, minder betrokkenheid van de benen en knieën. Inflammatoire veranderingen leiden tot de vernietiging van het gewrichtskraakbeen en waardevermindering van de gewrichtsfunctie. De ziekte heeft ook systemische manifestaties zoals cardiovasculaire en nierziekte. Meestal is de behandeling anti-inflammatoire geneesmiddelen en pijnstillers. In ernstige gevallen chemotherapie laatste keuze. Passieve en actieve oefeningen spelen een belangrijke rol bij de behandeling.

Overwegingen

Tai Chi is onder het publieke oog geweest voor de mogelijke toepassingen van gezondheidskwesties. De Harvard Magazine Online in haar februari / maart editie van 2010 publiceerde een gerelateerd artikel. Andere studies over Tai Chi tonen de mogelijke toepassingen per saldo verbetering zoals die door Wolf in 1996 Daarnaast Lee, Heah Young en Lee, Keum Jae publiceerde de voordelen van de Stijl van de zon patiënten met knie-artrose en toonden verbetering in pijn, stijfheid, evenwicht en knie-beweging in hun studie uit 2008. Tot op dit punt, heeft onderzoek aangetoond dat Tai Chi heeft voordelen voor artrose en ouderen.

Onderzoek op Reumatoïde Artritis

De bevindingen bij reumatoïde artritis zijn niet sluitend. De pilot-studie uitgevoerd door C. Wang en een groep onderzoekers in 2005 en gepubliceerd in RheumatologyOxfordJournals.org vond dat "... Tai Chi is een veilige en potentieel veelbelovende complementaire therapie voor volwassenen met functionele klasse I of II reumatoïde artritis." De belangrijkste criticus de beperkte onderzoeken beschikbare de gebruikte methode. In het onderzoek literatuurstudie uitgevoerd door MS Lee, MH Pittler en E. Ernst, vonden ze het volgende: "De methodologische kwaliteit van de opgenomen RCT's (Research Clinical Trials-acroniem uitleg toegevoegd door de schrijver) was laag Geen van de opgenomen RCT's gemeld. details over randomisatie, blindering en allocatie. "

Samenvatting

Reumatoïde artritis is een chronische aandoening die een breed spectrum van behandeling vereist. Gewrichtsmobilisatie via niet-vreemde oefening hoort het. Hoewel het onderzoek geen sluitend bewijs te tonen, kan Tai Chi worden beschouwd als een alternatief. Echter, zoals elke vorm van lichaamsbeweging wordt aanbevolen dat moet worden uitgevoerd onder nauw toezicht van een zorgverlener.