Tactile Sensory Activiteiten

Sensorische integratie stoornis is een aandoening waarbij een individu kan overbelast raken door bepaalde zintuiglijke input en kan zich getroost door anderen. Ergotherapie is vaak een laan van het omgaan met sensorische integratie stoornis. Deze sessies omvatten doorgaans activiteiten die gericht zijn op het helpen van de patiënt om met zijn specifieke zintuiglijke problemen met behulp van activiteiten die bedoeld zijn om zich specifiek op die kwesties.

Gewogen Dekens en Hangmatten

Gewogen dekens en hangmatten worden vaak gebruikt in combinatie met andere activiteiten om te helpen kalmeren kinderen die zijn overbelast door tactiele sensorische problemen. Het knusse gevoel een gewogen deken of hangmat kan leveren geeft een gevoel van veiligheid aan kinderen met een sensorische integratie stoornis. Sommige ouders of ergotherapeuten nemen deze elementen in therapie sessies als een manier om kinderen die het hebben van een episode waar tactiele aspecten daarvan zijn van invloed op een negatieve manier te troosten.

Tactile integratieactiviteiten

Voor kinderen die ernstige problemen met verschillende tactiele sensaties, introduceren verschillende texturen geleidelijk is een manier om te helpen overwinnen, of althans zich te wennen aan, verschillende textuur sensaties. Boetseerklei, schuim, sponzen gedoopt in verf, en andere rommelig activiteiten kan geleidelijk worden ingevoerd in diverse leuke activiteiten om kinderen te helpen met tactiele problemen leren omgaan met offensieve texturen. Laat uw kind naar de voorwerpen die hij zal raken selecteren. Forceer niets. Dit zal hem een ​​gevoel van controle te geven. Cathy Haarstad, MS, zegt dat je moet "geleidelijk te verhogen blootstelling aan gevoel of stof uw kind houdt niet van."

Gestructureerde oppervlakken

Frequent wandelingen door het gras op blote voeten in de zomer kan therapeutisch zijn. Maak deze wandelingen een leuke tijd bij u en uw kind kan praten als je loopt. De kwaliteit tijd samen gunstig kan zijn en zal helpen om uw kind op jou gericht in plaats van wandelen door het gras. Beton, asfalt en andere textuur loopoppervlakken kunnen ook worden geïntegreerd.

Borstelen

Haar borstelen is een activiteit die de tolerantie van het aanraken van een kind kan toenemen wanneer ze tastbare zaken. Het is ook een rustgevende ervaring voor veel kinderen met voelbare problemen. Gebruik een zachte borstel en breng 10 of 15 minuten per nacht borstelen het haar van uw kind. Gebruik de tijd om je gedachten te praten en te delen over de activiteiten van de dag. Dit kan de ervaring meer kalmerende en aangenamer te maken.

Tactile Sensations Box

Vul een doos met verschillende textuur items en een spel maken van het verhuren van uw kind voelen de verschillende texturen en proberen te raden wat ze zijn. Plaats schuurpapier, tapijt, klei en andere textuur elementen in de doos. Het maken van een spelletje het kan helpen af ​​te leiden van uw kind van de texturen als een ergernis en helpt draai de tactiel defensief in iets aangenamer. U kunt ook speelgoed plaatsen in een doos van piepschuim product pinda's en laat uw kind te graven door de pinda's om het speelgoed te vinden.