Taalontwikkeling en Cerebral Palsy

Cerebrale parese (CP), een neurologische aandoening die beweging van het lichaam en spiercontrole problemen veroorzaakt, kan taalontwikkeling belemmeren. De spieren die spraak besturen wordt vaak beïnvloed. Juiste taalontwikkeling vereist ook het vermogen om te horen en tot 15 procent van de mensen met een hersenverlamming hebben gehoorproblemen.

Betekenis

Terwijl een handicap, het leren om effectief te communiceren met de wereld kan helpen iemand met een hersenverlamming leven een meer vervullend leven.

Opties

Verschillende CP behandeling opties kan nuttig zijn voor het verbeteren van de taalontwikkeling, waaronder hoortoestellen, logopedie, communicatieapparatuur en het leren van gebarentaal zijn. Echter, gehoorapparaten ook verwarring scheppen voor een kind, zoals de apparaten versterken alle geluiden, inclusief achtergrondgeluiden en gesprekken van andere mensen.

Logopedie

In logopedie, een logopedist werkt met een persoon met CP om de controle van de kaak en mond spieren om te helpen met de taal vaardigheden te ontwikkelen. Voor degenen die niet kunnen spreken, zal een logopedist ook in staat zijn om te bepalen of de persoon zou kunnen profiteren van het leren van gebarentaal en / of met behulp van ondersteunende communicatie-apparatuur.

Communication Devices

Communicatie boards gebruiken foto's om ideeën te communiceren. Computerondersteund apparaten kunnen worden gebruikt om "spreken" voor de CP persoon.

Gebarentaal

Gebarentaal dient als een andere optie voor hersenverlamming taalontwikkeling. Afhankelijk van de mate van coördinatie, ondertekenen een frustrerend proces voor sommige CP bevolking. Gebarentaal kan worden aangepast voor individuele aanpassing.