Ta bort Straff Vårtor

Vad orsakar vårtor att växa på penis?

I nästan samtliga fall är straff vårtor orsakas av humant papillomvirus (även känd som HPV). Det är ett virus som vanligtvis sprids genom sexuell kontakt och påverkar huden. Hos män kan den orsaka vårtor visas på penis och andra delar av könsorganen.

Krämer och andra läkemedel

Som regel bör någon form av vårta eller tillväxt på penis undersökas av en läkare för att se till att det inte är något allvarligare än en vårta. För penis vårtor orsakade av HPV, finns det alltid en möjlighet att vårtorna kommer att försvinna på egen hand. Om inte, finns det många typer av krämer och salvor som kan hjälpa till att ta bort vårtor. De flesta av dessa krämer - som omfattar imiquimod och podofyllin - arbeta för att antingen få immunsystemet att angripa vårta eller stoppa vårtan från att kunna växa och dela. Det finns många over-the-counter antivårt krämer som kan vara effektiva för penis vårtor, många av dessa innehåller kemikalier som kan irritera och bränna den omgivande huden, som inte rekommenderas för genitala vårtor.

Kirurgiska alternativ

Det enklaste kirurgiska alternativet för penis vårtor är att helt enkelt skära bort dem. Detta förfarande, som ska utföras av en läkare, används vanligen för större vårtor. Mindre vårtor kan tas bort med cryosurgery. I detta läge av behandling, är vårtan och omgivande vävnad fryst, ofta med hjälp av ett ämne som flytande kväve. Detta skapar en liten blister runt vårtan. Så småningom sjunker detta blister av, tar vårtan med den. Vårtor kan också brännas bort med användning av diatermi (i vilken en elektrisk ström bränner vårta) eller laserterapi.