Symptomen van verminderde leverfunctie

Symptomen van verminderde leverfunctie

Een gezonde lever is belangrijk om het lichaam goed functioneert. Soms, echter, de lever niet zijn taak zo goed presteren als zou moeten. Er is niet slechts één reden voor verminderde leverfunctie of beschadiging van de lever; zijn er vele. Aangezien er geen overlevingskans zonder lever, is het belangrijk om de oorzaken en symptomen die kunnen maken de lever niet herkennen.

Functies

De lever heeft meer dan 5.000 functies. Helpt de spijsvertering, het produceert en scheidt gal, die breekt vetzuren. De lever reguleert de bloedstolling, helpt de stofwisseling en helpt bij het verwijderen van afval. Het zet ook overmaat glucose en opgeslagen als glycogeen, die weer kan worden omgezet in glucose voor energie.

Kenmerken

De lever is de tweede grootste orgaan in het lichaam. Het bevindt zich in de rechter bovenhoek van de buikholte en weegt 3 £. De lever is een essentieel orgaan en overleving is niet mogelijk zonder. Het is een veerkrachtig orgaan als het enige orgaan kunnen verjongen. Verjonging is mogelijk zelfs als maximaal 75 procent van de lever is beschadigd of vernietigd.

Identificatie

Vermoeidheid, gemakkelijk blauwe plekken of bloeden, constipatie, allergieën, gewichtsverlies, geelzucht, oedeem, geestelijke verwardheid, verminderde galstroom, donkere urine, galblaas problemen, bloederige ontlasting en leververgroting zijn allemaal symptomen van verminderde leverfunctie. Artsen kunnen een onderscheid maken tussen acute en chronische leverziekte en de specifieke kenmerken van de ziekte door middel van bloedonderzoek genaamd leverfunctietesten. Leverbiopsie en beeldvormende onderzoeken zoals MRI en echo worden ook gebruikt voor de diagnose.

Oorzaken

Alcohol, drugs, kanker, hepatitis, medicijnen en vergiften kunnen veroorzaken verminderde leverfunctie. Auto-immuunziekten en virale infecties kunnen ook de lever beschadigen. Piercings, tatoeages, onbeschermde seks en het werken op een baan die blootstelling aan andermans bloed en lichaamsvloeistoffen zich meebrengt, kan resulteren in omstandigheden die een negatieve invloed hebben op de lever. Volgens de Mayo Clinic, kan een aantal alternatieve kruiden-behandelingen, zoals kava, zilverkaars en valeriaan schadelijk zijn voor de lever.

Behandeling

Behandeling voor verminderde leverfunctie verschilt per patiënt. Sommigen kunnen alleen medicatie vereisen terwijl anderen chirurgie en zelfs een levertransplantatie kan vereisen

Het voorkomen

Alcohol dient te worden gebruikt met mate, of helemaal niet. Medicatie moet worden genomen zoals voorgeschreven en niet gemengd met alcohol. Zie een arts over het krijgen gevaccineerd als hepatitis is een risico. Zorg voor een gezond gewicht en voeding, die ook kan helpen om de lever gezond.

Waarschuwing

Acute leveraandoening storing als gevolg van medicatie overdosis of voedselvergiftiging kan optreden in zo weinig als 48 uur.