Symptomen van Shigella

Een mogelijk gevaar van mensen samenkomen in groepen is een aandoening die bekend staat als Shigella. Het is een bacteriële infectie die een aantal pijnlijke spijsverteringssymptomen kunnen maken. Om de juiste diagnose shigella, zou een krukje monster te worden. De aandoening kan niet worden gediagnosticeerd met behulp van bloedonderzoek of een eenvoudig lichamelijk onderzoek. Het is een aandoening die vaak wordt gevonden bij kinderen, met name die die naar opvang.

Identificatie

Shigella is een bacterie die de spijsvertering infecteert en veroorzaakt een reeks van problemen met de spijsvertering. De toestand van de Shigella bacterie veroorzaakt wordt aangeduid als shigellosis. De Shigella bacteriën wordt gewoonlijk opgelopen door contact met uitwerpselen. Het komt het meest voor bij kinderen tot de leeftijd van 4 vanwege situaties zoals opvangarbeiders die meerdere luiers elke dag veranderen en niet hun handen niet wassen in tussen elke luier verwisselen. Het kan ook in een omgeving worden getransporteerd zoals zwembaden.

Effecten

Shigella produceert een aantal gemeenschappelijke spijsverteringsaandoening symptomen zoals buikkrampen, misselijkheid die mogelijk zouden kunnen leiden tot braken en diarree. Een van de unieke symptomen van Shigella is dat het diarree slijm en bloed bevatten. Hoewel dit niet exclusief voor Shigella, het is een indicator artsen gebruiken om te helpen bij de diagnose van de aandoening. Er kan ook koorts geassocieerd met de aandoening en een algeheel pijnlijk gevoel.

Potentieel

De aandoening kan een dag of twee duren om te ontwikkelen, maar is er normaal gesproken geen waarschuwing periode. Binnen één of twee dagen van de aanbestedende shigella er bloed in de ontlasting, obstipatie en koude rillingen kunnen zijn. Er kan ook overmatig zweten vooral 's nachts, een progressief gevoel van algemene zwakte en uitdroging, vooral als er diarree is geweest. Er kunnen ook ongemak bij het maken van een stoelgang, en er kan ook verlies van eetlust.

Waarschuwing

Sommige mensen geneigd anti-diarree medicatie wanneer symptomen van Shigella, of kunnen de medicatie aan een kind dat de symptomen heeft. Volgens de Mayo Clinic, met anti-diarree medicatie de symptomen van Shigella verergeren. Als er shigella symptomen, ga dan naar een dokter.

Preventie / Solution

De Mayo Clinic stelt dat de meeste gevallen van shigella in en uit het lichaam binnen 7 dagen zonder medicatie. Volwassenen moeten veel water drinken om het vocht verloren aan diarree te vervangen, en kinderen moeten worden aangemoedigd om het bijvullen van vloeistoffen zoals Pedialyte drinken. Als een arts vaststelt dat er een bijzonder ernstig geval van Shigella kunnen zij antibiotica behandeling voorschrijven.