Symptomen van schurft bij mensen

Symptomen van schurft bij mensen

Mensen kunnen schurft, ook wel bekend als schurft krijgen. Het wordt veroorzaakt door de schurftmijt, die zich ingraaft in de huid en legt eieren. Dit is een andere mijt dan die schurft veroorzaakt bij honden en katten. Die mijten kan niet leven op de mens voor meer dan een paar dagen. De schurft mijt leeft voor twee maanden en legt eieren elke dag. Parasitaire aandoeningen bij de mens kan duren voor enkele maanden als ze behandeld worden, langer indien onbehandeld.

Symptomen

Symptomen van schurft kan niet tot twee maanden nadat je besmet bent. Het meest voorkomende symptoom is een intense jeuk die verergert 's nachts. De jeuk begint subtiel, dan geleidelijk aan ondraaglijk, waardoor slapen bijna onmogelijk.

Bovendien, schurft veroorzaakt een uitslag bij volwassenen dat bestaat uit kleine rode bultjes en blaasjes op de handen, voeten, rug van knieën en ellebogen, polsen, huidplooien, geslachtsdelen en billen. Zuigelingen hebben vaak last op het hoofd, het gezicht, de handpalmen, voetzolen, en nek.

Transmission

Schurft is zeer besmettelijk en wordt overgedragen door huid-op-huid contact. De meest voorkomende vorm van seksuele transmissie. Deze vorm van schurft wordt beschouwd als een seksueel overdraagbare aandoening (SOA).

Complicaties

Intense krassen bacteriële infecties zoals Staphylococcus veroorzaken. Mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem kan krokante schurft ontwikkelen die een ernstige aantasting van duizenden sarcoptesschurft mijten hele lichaam. De uitslag ontwikkelt zich tot schilferige, wratachtige zweren. Deze ernstige vorm kan verdikken en verkleuren vingernagels, maar jeuk is meestal minimaal.

Behandeling

De behandeling bestaat uit een topische zalf scabicidal samen met orale scabicidal drugs.