Symptomen van Salmonella uit Chicken

Symptomen van Salmonella uit Chicken

De ziekte gewoonlijk salmonella is een door voedsel overgedragen ziekten veroorzaakt door één van de 2.300 leden van de salmonella familie van bacteriën, volgens de Amerikaanse Food Safety and Inspection Dienst. De bacteriën zijn gewoonlijk mensen overgedragen door het eten van pluimvee of eieren die niet zijn gekookt tot een voldoende hoge temperatuur of bij sappen uit ruwe pluimvee in contact komen met andere voedselingrediënten. Eigerechten worden gekookt tot een inwendige temperatuur van 160 graden Fahrenheit en pluimvee moet een minimale inwendige temperatuur van 165 graden bereikt, gemeten met een thermometer voedsel.

Diarree en maagkrampen

De eerste symptomen van Salmonella enteritidis verschijnen meestal binnen 12 tot 72 uur na het eten van het besmette voedsel, volgens de Canadian Food Inspection Agency, en de laatste tot zeven dagen. Diarree en buikkrampen zijn de meest voorkomende symptomen. Er is zelden bloed in de ontlasting, maar ze kunnen zeer vloeibaar zijn.

Misselijkheid en braken

Salmonella valt het maagdarmkanaal en waarschijnlijk misselijkheid en braken veroorzaken in de eerste paar dagen. Het is belangrijk om het vocht verloren door diarree en braken om uitdroging te voorkomen vervangen.

Koorts en rillingen

Griep-achtige symptomen van milde koorts, koude rillingen en hoofdpijn kan begeleiden de infectie, hoewel de meeste artsen geen antibiotica voorschrijven, behalve in ernstige gevallen.

Ernstige of chronische klachten

Hoewel de meeste mensen herstellen van salmonella vergiftiging binnen zeven dagen zonder behandeling, kunnen de ouderen, jonge kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem ziekenhuisopname nodig.

Drie tot vier weken na de infectie, kan een paar mensen symptomen zoals irritatie, gewrichtspijn en pijnlijke urineren ontwikkelen. Dit is een vorm van reactieve artritis bekend als het syndroom van Reiter en het kan langdurige behandeling.