Symptomen van rabiës in Dieren

Symptomen van rabiës in Dieren

Hondsdolheid is een virus dat dodelijk kan zijn als het op de mens wordt overgedragen. Sterfgevallen door hondsdolheid doden bijna 55.000 mensen per jaar, volgens de World Health Organization. De overdracht van het virus vindt plaats wanneer een geïnfecteerd dier bijt een ander dier of mens. De geïnfecteerde speeksel wordt vervolgens overgebracht in de wond van de gezond dier. Er zijn vele symptomen van rabiës bij dieren. In de meeste gevallen kunnen dieren die zijn geïnfecteerd buiten hun normale gedrag optreden. Bijvoorbeeld, als je een huisdier hebt, die lijkt te willen bijten of bijten naar u, wanneer zij over het algemeen vriendelijk, kan dit een teken zijn van hondsdolheid.

Eerste symptomen

De prodromale fase, of wanneer de eerste symptomen beginnen te verschijnen, zal plaatsvinden binnen een paar dagen van een dier of huisdier wordt gebeten. Als je een hond die besmet is geraakt, kan blaffen van uw hond te veranderen van toon. Het dier of huisdier kan beginnen te bijten op de plaats waar ze werden gebeten, het ontwikkelen van een koorts, of weigeren te eten.

Furious Hondsdolheid

Dit is een soort van rabiës waar het dier lijkt alsof ze schuim op de mond. Excess speeksel ophoopt in de mond. Het dier of huisdier zal overdreven boos worden, en lijken te zijn uit de hand. Het dier of huisdier kan proberen aan te vallen of bijten op je af. Als je een huisdier dat is geïnfecteerd, kan je merken dat ze verwijde pupillen, handelingen verward, heeft epileptische aanvallen, of heeft de neiging om te willen om weg te dwalen.

Dumb Hondsdolheid

Dumb rabiës wordt verwezen naar de toestand, wanneer de mond van een dier (onderkaak) verlamd wordt. Het dier of huisdier kan zitten en de aandacht af te wijzen. Het lijkt misschien niet lekker, of timide toen benaderd. Het dier of huisdier kunnen ook moeilijk drinkwater of zelfs lopen.

Andere symptomen

Andere symptomen bij dieren kunnen zijn grillige gedrag. Bijvoorbeeld, als je een wild dier dat probeert om u te benaderen, dit is niet normaal. Sommige dieren die 's nachts (nachtdieren) zijn kunnen beginnen te verschijnen tijdens de dag. Als je een huisdier dat lijkt prikkelbaar te zijn, beginnen ze te trillen, of wil objecten die ze normaal niet zouden eten, zijn deze waarschuwingsborden te eten, volgens de diergezondheid.

Symptomen bij de mens

Als bij toeval u besmet zijn geraakt door een dier met hondsdolheid, kunnen uw symptomen in eerste instantie zijn griepachtige verschijnselen, zoals koorts en hoofdpijn. Omdat het virus vordert, zul je respiratoire problemen, zoals moeilijkheden met ademhalen. U kunt beginnen met het aanvallen of een maagklachten hebben. Onbehandeld kan de omvang van het virus leiden tot verlamming en zelfs de dood.

Preventie / Oplossing

Als je een huisdier hebt, laat ze nooit dwalen om het risico van het hebben van hen gebeten door een besmet dier te verminderen. Als u een dier handelt uit soorten, bel dierlijke controle. Als u merkt dat uw dier krijgt beetje bij een ander dier, hebben ze behandeld met een hondsdolheid booster vaccinatie, net als een voorzorgsmaatregel. Onder geen voorwaarde moet u proberen om een ​​wild dier te benaderen, of proberen om de zorg voor een dier dat ziek lijkt te zijn. Nogmaals, bel dierlijke controle, zodat ze kunnen de zorg voor het dier.