Symptomen van perimenopauze op 47

Symptomen van perimenopauze op 47

Menopauze symptomen optreden tijdens de perimenopauzale fase waarin oestrogeen niveaus drastisch worden verminderd. Deze fase begint normaal gesproken in de 2 tot 10 jaar voorafgaand aan het bereiken van de menopauze, het markeren van de tijd dat de vruchtbaarheid van een vrouw is voorbij. De gemiddelde leeftijd voor de menopauze optreedt is 51. Op 47, je bent op een gemiddelde leeftijd om in de perimneopausal fase en het hebben van symptomen van de menopauze.

Vaginale en bekkenbodemspieren Vraagstukken

Tijdens de perimenopauzale jaar, die je misschien al begonnen op de leeftijd van 47, je vaginale weefsels en urinebuis beginnen te drogen en dun, mogelijk maken geslachtsgemeenschap pijnlijk. Het verhoogt ook het risico op vaginitis, blaasontsteking en urineweginfecties. Een andere minder aangenaam symptoom is de bekkenbodemspieren worden zeer ontspannen en kan incontinentie veroorzaken en kan de urethra, baarmoeder, blaas of het rectum in de vagina te voeren.

Opvliegers

De Universiteit van Chicago Medical Center stelt dat opvliegers zijn de meest voorkomende symptoom met meer dan 75 procent van de vrouwen hen ervaren. Opvliegers plotselinge verhoging van de lichaamstemperatuur die meestal kort en kan vergezeld gaan van duizeligheid, hartkloppingen en hoofdpijn. Als perimenopauze resultaten in je hebben van opvliegers tijdens de nacht, zijn ze meestal genoemd nachtzweten. Deze flitsen duren normaal minder dan twee jaar en beginnen voordat de laatste periode. De intensiteit en frequentie van nachtelijk zweten lijkt direct gerelateerd aan de afnemende hoeveelheid oestrogeen geproduceerd door het lichaam en kan sterk verschillen per elke persoon.

Mood Swings

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, een veel voorkomend symptoom is veranderingen in uw stemming, met name om depressie, spanning en prikkelbaarheid. Sommige wijzigingen kunnen worden door gebrek aan goede slaap door nachtelijk zweten. De Universiteit van Michigan Depression Center beschrijft menopauze en perimenopauze depressie symptomen die langer dan twee weken met een verminderd streven activiteiten u genieten gewoonlijk doen, verminderde eetlust en vermoeidheid. Zij stellen ook dat een depressie is het meest waarschijnlijk optreden in de perimenopauze jaren, met inbegrip van 47-jarige leeftijd.

Andere symptomen

De New York Presbyterian ziekenhuis stelt dat andere symptomen kunnen optreden tijdens de perimenopauze onder andere een verandering in uw seksuele verlangen, moeite met concentreren en gewrichtspijn, evenals een verhoogde behoefte om te urineren. Ook al, op 47, je bent op een leeftijd waar deze symptomen normale tekenen van perimenopauze zou zijn, ze zijn ook symptomen van andere mogelijke aandoeningen en u om uw arts te spreken om uw diagnose te bevestigen.