Symptomen van Left Anterior Heart Verstopping

Het hart is een spier over de grootte van je vuist, dat bloed pompt door je hele lichaam te houden met zuurstof en voedingsstoffen. De grootste bloedvat in het hart is de aorta, die het bloed van het hart draagt ​​aan de rest van het lichaam. De linker voorste dalende slagader is een van drie grote coronaire slagaders die aftakken van de aorta. De LAD bloed levert aan de voorkant (anterior) deel van het hart. Wanneer het vaartuig wordt geblokkeerde bloedstroom wordt verminderd. Als de slagader volledig verstopt raakt, kan het leiden tot een hartaanval.

Symptomen

De meest voorkomende symptomen van een verstopping in uw LAD onder meer pijn op de borst (angina pectoris), een beklemmend gevoel op de borst, pijn in je buik of arm, kortademigheid en vermoeidheid. De symptomen van een hartaanval zijn als die van alleen intenser verstopping en omvatten intense pijn of verpletterende druk op de borst, kortademigheid, misselijkheid en zweten.

Symptomen bij vrouwen

Bijna 500.000 vrouwen sterven aan hart-en vaatziekten en beroerte elk jaar, volgens de American Heart Association. Vrouwen negeren vaak de eerste tekenen van coronaire ziekte, omdat hun symptomen zijn atypisch. Voor vrouwen met symptomen zoals slapeloosheid, indigestie en angst.

Risicofactoren

Er zijn een aantal factoren die bijdragen tot verstopping van bloedvaten, zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes en obesitas. Als u een van deze risicofactoren hebben, bespreken met uw zorgverzekeraar.

Het voorkomen

Om u te helpen lager uw risico op coronaire blokkade verhogen van uw oefening, uw bloeddruk verlagen als u hoge bloeddruk, controleer uw cholesterolgehalte en behandeling zoeken als het hoog is, en laat de stress in je leven. Als je rookt, stop. Ook beperken de hoeveelheid alcohol die je drinkt. De American Heart Association raadt het verlagen van uw alcoholgebruik tot een gemiddelde van niet meer dan één drankje voor vrouwen en twee drankjes voor mannen per dag

Behandelingen

Behandelingen voor geblokkeerde slagaders bevatten hartkatheterisatie, ballon angioplastie en atherectomie. Tijdens een cardiale katheterisatie wordt een huls in een bloedvat ingebracht in de arm, pols of lies. Een dunne katheter wordt ingebracht via de schede en begeleid naar uw hart. Uw arts bespreekt dan je hart en bloedvaten te bepalen welke behandeling je nodig hebt. Als uw slagaders zijn geblokkeerd, kan uw arts een katheter met een ballon in te voegen op de punt in de slagader. De ballon wordt dan geëxpandeerd om de blokkade in de slagader te comprimeren en de bloedstroom te verhogen. Dit heet een ballondilatatie. Een andere optie is een atherectomie. Tijdens deze procedure, zal uw arts een knarsend katheter dat de blokkade wordt vermalen tot kleine stukjes die weg zal worden geveegd in je bloedbaan te voegen.