Symptomen van Hernia

Hernia's zijn een veel voorkomende aandoening veroorzaakt wanneer de spieren rond de buik verzwakken, waardoor een spleet waar weefsel of deel van een orgaan kan steken. Terwijl hernia worden vaak geassocieerd met zware werk, kunnen ze worden veroorzaakt of verergerd zonder tillen helemaal. Meest hernia ontstaan ​​bij de buik, maar er zijn vele andere soorten hernia.

Pijn

Pijn is een van de eerste en meest voorkomende symptomen van een hernia. Pijn en gevoeligheid in het gebied van de hernia ook zeer vaak. De pijn kan eigenlijk komen en gaan, afhankelijk van de beweging van de hernia zelf, en de sensatie kan overal van een doffe pijn zijn om een ​​scherpe, kloppende pijn. Een hernia kan ook schade nabij zenuwen en pijn in de gebieden waar de zenuwen reizen, die ver van de plaats van de hernia zelf kan zijn.

Ronding

Een verdikking of knobbeltje op de plaats van de hernia is vaak een gemeenschappelijk teken. Echter, in sommige gevallen, de uitstulping is niet gemakkelijk te detecteren zonder de hulp van een arts. In veel gevallen zal de bobbel uitsteken terwijl hoesten, dat is de reden waarom veel artsen vragen aan de patiënt te hoesten bij het controleren op een hernia. De grootte en locatie van de uitstulping zal afhangen van de locatie en het type van hernia.

Intestinaal ongemak

Sommige hernia kan de darm belemmeren, waardoor een aantal mogelijke digestieve symptomen zoals misselijkheid en / of braken. Verlies van eetlust is ook gebruikelijk wanneer de darm gedeeltelijk of volledig geblokkeerd is. Een geblokkeerde darm kan ook leiden tot constipatie.

UrineProblemen

Sommige soorten hernia kan een impact hebben op de blaas hebben en een normale urine-functie belemmeren. Liesbreuken en femorale hernia kan de blaas te vangen, wat leidt tot problemen met de frequentie van het plassen, branderig gevoel, infecties, blaasstenen en meer.

Waarschuwing

Hoewel deze voorkomende symptomen van gewone hernia, zijn er meer dan 20 soorten hernia vele andere mogelijke symptomen. Sommige zijn uiterst zeldzaam. In andere gevallen kunnen de symptomen vergelijkbaar met die van een hernia veroorzaakt door andere aandoeningen of stoornissen. Vraag altijd het advies van uw arts, die goed kan diagnosticeren uw conditie.