Symptomen van Heavy gevoelloosheid in benen

Zware gevoelloosheid in de benen kunnen het gevolg zijn van schade aan de zenuwen, beschadigde bloedvaten of een slechte bloedsomloop.

Perifere neuropathie

Perifere neuropathie is schade aan de zenuwen, dat het verlies van gevoel in de benen, pijn veroorzaakt door de uitoefening van die verbetert na rust, pijn in de benen kunnen veroorzaken in de nacht en chronisch koude voeten.

Spataderen

Spataderen het gevolg van toegenomen druk aderen van de benen als gevolg van permanente gedurende lange tijd, die de benen, strakke kleding en zwangerschap. Symptomen omvatten uitpuilende aderen, oedeem in de benen en voeten, vermoeidheid en pijn.

Slechte doorbloeding

Wanneer de bloedstroom naar de benen wordt verlaagd, kan vermoeidheid en zwakte in de benen veroorzaken. Pijn in de benen geassocieerd met oefening, bekend als claudicatio intermittens, wordt beschouwd als een belangrijke indicator van onvoldoende doorbloeding in de benen.

Andere mogelijke oorzaken

Een trombus, of een bloedstolsel, dat zich vormt in het been is gevaarlijk omdat het kan afbreken en reizen naar het hart waar het fataal kan zijn.

Preventie / Solution

Regelmatige lichaamsbeweging is een belangrijke manier om gezonde bloedsomloop naar de benen en voeten. Verheffen de voeten wanneer langdurig zitten tijd voorkomt spataderen.