Symptomen van een Lupus Flare

Lupus ziekte gekenmerkt door ontsteking in het lichaam. Lupus treedt op wanneer het immuunsysteem van een individu aanvalt hun eigen lichaam. Lupus kan het hart, de longen, gewrichten, nieren, huid en bloedcellen beïnvloeden. Vrouwen zijn vaker dan mannen te worden gediagnosticeerd met lupus. Lupus symptomen kunnen zich plotseling voordoen in wat een flare genoemd. De symptomen van de flare kunnen variëren afhankelijk van welke delen van het lichaam zijn het meest getroffen door lupus.

Huid Symptomen

Een uitslag kan worden weergegeven op de wangen en over de neus. Deze vorm van deze uitslag wordt vaak vergeleken met dat van een vlinder. Ook kan de huid zweren en of zweertjes in de mond ontwikkelen.

Pijn

Een individuele ervaren van een lupus flare kan pijn op de borst ervaren. Ook kunnen ze zwelling en pijn in de gewrichten zoals de knie of elleboog gewrichten.

Geestelijke Gezondheid Symptomen

Tijdens een lupus flare, kan het getroffen individu omgaan met depressie en angst. Ze kunnen ook last hebben van geheugenverlies.

Gewichtsveranderingen

Een persoon met lupus mei doorlopen merkbaar gewicht schommelingen, gewichtstoename of -verlies tijdens een flare.

Andere symptomen

Tijdens het ondergaan van een lupus flare, kan de getroffen individuele vermoeidheid, haaruitval, koorts, droge ogen en gemakkelijk blauwe plekken. Ook zullen veel mensen merken dat hun tenen en vingers worden wit of blauw wanneer de temperaturen koud of wanneer ze overdreven zijn gevoel benadrukt. Deze verkleuring wordt Raynaud fenomeen.