Symptomen van een Gebroken Stuitje

Het staartbeen, of stuitbeen, kan worden in een verscheidenheid van manieren. Als je valt op je stuitje en breken, is er extreme pijn en andere symptomen die gepaard gaan met haar. In tegenstelling tot wanneer je andere botbreuken, het stuitje kan niet in het gips gezet en herstel hangt af van het maken van een aantal wijzigingen, zodat u kunt de genezing te bevorderen.

Identificatie

Een harde val en pijn hoeft niet te betekenen dat je je stuitje gebroken. Na onderzoek, kan een arts een r├Ântgenfoto of een MRI vragen om te bepalen of je stuitje gebroken is of gewoon gekneusd.

Veelvoorkomende symptomen

Pijn tijdens het zitten en het opheffen van uw benen zijn symptomen van een gebroken stuitje. Pijn tijdens het lopen naar boven of naar beneden trappen, en pijn bij het aanraken van rond het stuitje gebied, zijn ook tekenen van een gebroken stuitje.

Oorzaken

Een val kan je stuitje breken. Soms kan een vrouw haar staartbeen breken tijdens het proces van de bevalling.

Behandeling

Ontstekingsremmende medicatie kan helpen met zwelling en pijn medicatie kan de pijn verlichten. Een arts zal u adviseren om te rusten en te gebruiken ijs op het gebied. Langdurig zitten kan de aandoening verergert, en het gebruik van een donut kussen of zacht kussen kan helpen neem direct druk op het stuitje gebied.

Verdere behandelingen

Een injectie met corticosteroïden kan worden gegeven voor de pijn die blijft bestaan. Bij sommige mensen kan dit de pijn voor weken of maanden te verlichten.

Voorzorgsmaatregelen Terwijl Healing

Stoelgang kan pijnlijk zijn, en het vermijden van constipatie zal nog meer pijn tijdens het genezingsproces helpen. Sommige vrouwen zullen pijn hebben tijdens het vrijen terwijl het stuitje is genezing.