Symptomen van een falende Gallbladder

Symptomen van een falende Gallbladder

Galblaas optreedt wanneer de galblaas niet volledig of goed ledigen. Deze aandoening is gewoonlijk een voorloper galblaas ziekte, dat is wanneer galstenen ontwikkelen. Een falende galblaas kan ook verwijzen naar een galblaas die al galstenen, ontstoken is of is gewoon gestopt met werken. Veel voorkomende symptomen variëren van mild, incidentele pijn tot ernstige pijn en braken.

Gal Pain

Biliaire pijn is een veel voorkomend symptoom van galblaas mislukking. Het is niet een constante pijn en kan optreden meerdere malen per jaar, of slechts om de vijf of tien jaar. De pijn wordt in het midden naar rechts een deel van de bovenbuik. Het begint meestal als een constante pijn en kan naar de bovenrug. Het kan mild of pijnlijk zijn. In pijnlijker gevallen kan misselijkheid optreden. Niets helpt de pijn, die overal kan één tot vijf of meer uren. Het is gebruikelijk biliaire pijn gebeurt in het midden van de nacht, enkele uren na gaan eten.

Ontsteking

Ontsteking van de galblaas treedt op wanneer het kanaal geblokkeerd. Het is vergelijkbaar met biliaire pijn maar ernstiger. Het wordt meestal gevoeld in de rechter bovenbuik, is aan de gang en ernstig, en verergert bij het tekenen van een adem. De pijn straalt meestal naar de rug, schouderbladen of aan de linkerkant. Sommige mensen kunnen ervaren koorts, koude rillingen en braken. De pijn kan dagen duren. Ontsteking van de galblaas is zeldzaam, die gemiddeld 2 procent van de mensen met falende gallbladders. Onmiddellijk medische hulp inroepen als u deze symptomen heeft.

Chronische Cholecystitis

Als je galblaas is niet omdat het ontwikkelen van chronische cholecystitis, zult u last heeft van de volgende symptomen: misselijkheid, pijn in de buik en chronische diarree, wat betekent dat je vijf tot 10 losse stoelgang elke dag voor een minimum van drie maanden. Chronische cholecystitis is wanneer de galblaas ontwikkelt galstenen en een lichte ontsteking.

Choledocholithiasis

Als u een storing van de galblaas te wijten aan choledocholithiasis, betekent dit dat je galstenen in de galwegen. Symptomen zijn onder vergeling huid, donkere urine, koorts en koude rillingen, misselijkheid en braken, snelle hartslag en ernstige pijn in de rechter bovenbuik. Als u deze symptomen heeft, onmiddellijk een arts raadplegen.

Misvattingen

Het is een algemene misvatting dat de klachten met de spijsvertering, zoals brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel zijn gerelateerd aan galblaas problemen. In werkelijkheid, deze zullen waarschijnlijk veroorzaakt door zweren of gastro-intestinale problemen.