Symptomen van een Cat-Scratch Fever Conditie

Ongeveer 40 procent van katten, vooral katjes, dragen een bacterie genoemd Bartonella henselae. Als gebeten of gekrabd door een kat die Bartonella henselae draagt, kan een persoon catch-kras-en vaatziekten, CSD, die ook bekend staat als cat-scratch fever ontwikkelen. Cat-scratch fever kan een persoon ziek maken voor minstens een week op een moment. Als u symptomen krijgt, moet u een afspraak met uw zorgverlener onmiddellijk te maken.

Symptomen

Symptomen van CSD onder meer keelpijn; koorts; koude rillingen; moe voelen; gezwollen lymfeklieren, hetgeen de meest voorkomende symptoom; gebrek aan eetlust; misselijkheid; en braken. Als je gebeten of gekrabd door een kat en gecontracteerd cat-scratch fever, kan een kleine bult verschijnen op de plaats van de schade binnen 10 dagen vanaf het moment van het incident.

Oorzaken

Een persoon kan cat-scratch fever contracteren van een beet of krab uit of aaien van een kat, omdat zijn vacht kan Bartonella henselae bevatten. Er is geen manier om te bepalen of een kat draagt ​​Bartonella henselae, omdat de kat vertoont geen tekenen van ziekte. De enige manier om te weten of je hebt opgelopen CSD van een kat is met het verschijnen van de symptomen. Hoe lager je immuunsysteem is, hoe erger de symptomen zullen zijn.

At Risk

Kinderen spelen vaak ruw met katten die hen in een positie om gebeten of gekrast zet. Volgens Dr Melissa Stoppler, chief medical redacteur van eMedicineHealth.com, "Bij mensen met HIV / AIDS, kan de infectie leiden tot een abnormale groei van bloedvaten die de tumor-achtige massa vormen, een aandoening genaamd bacillaire angiomatose." Bacillaire angiomatose, vaak gezien bij mensen met hiv, kan ernstige irritatie van de hersenen, longen, milt, beenmerg en de lever.

Misvattingen

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, "hoewel B. henselae werd gevonden in vlooien, tot nu toe is er geen bewijs dat een beet van een besmette vlo kan geven CSD." Momenteel is de enige manier om de cat-scratch fever contract is van een kat.

Preventie / Solution

Als je gebeten of gekrabd door een kat moet u onmiddellijk de schade met behulp van een antibacterieel reinigingsmiddel. Laat nooit een kat een blessure die je kan hebben te likken. De Centers for Disease Control en Prevention suggereren dat je "te vermijden" ruw spel 'met katten, vooral kittens. Dit geldt ook voor elke activiteit die kan leiden tot een kat krabt en bijt. "Als je geïnfecteerd raken van een hapje of een kras, contact opnemen met uw gezin onmiddellijk een arts voor behandeling.