Symptomen van een beknelde zenuw in de onderrug

Als iemand lijdt aan een geknepen zenuw, zou het eigenlijk dat soort van druk wordt op de zenuw zelf geplaatst. Als het gaat om de onderrug, deze druk is gewoonlijk een hernia, een aandoening waarbij de binnenlaag van het kraakbeen breuken uit door buitenste laag. Als dit gebeurt, kan het plaatsen druk op één of meer zenuwen in de wervelkolom, waardoor een aantal ongemakken.

Pijn

Voor de meeste mensen zal een beknelde zenuw in de onderrug het symptoom van pijn veroorzaken. Deze pijn wordt meestal starten in en rond de lumbale wervelkolom. Van daaruit kan het uit uitstralen naar andere gebieden van het lichaam, zoals de heup en bil, evenals in een enkele poot. En afhankelijk van de ernst van de druk, de pijn in de rug, bil, heup en been kan overal voelen van een saai ongemak voor een piercing brandwond.

Verdoving

Andere veel voorkomende symptoom van een geknepen zenuw in de lage rug houdt een zekere verdoving. Wat in deze situatie dat de druk die op de zenuw kan beïnvloeden zodanig dat het gebied zich begint uit te voelen vrijwel ontbreken helemaal. En net als de symptomen van pijn, gevoelloosheid dit niet altijd geïsoleerd blijven de onderrug. Soms zal het naar beneden tot in de bil en de bijbehorende been.

Tintelingen

Op een of ander moment, hebben de meeste mensen een voet of hand die heeft ervaren "in slaap gevallen." Met een beknelde zenuw, deze zelfde tintelend of prikkelend gevoel, volgens de Mayo Clinic, kan eigenlijk pest iemands onderrug evenals bil, been en voet. Het is allemaal afhankelijk van hoe iemands lichaam reageert op de druk die op de aangetaste zenuw.

Zwakte

Ook daar is het mogelijk dat een geknepen zenuw in de onderrug kan leiden tot een verhoogde hoeveelheid van zwakte in de spieren van het been. Dit is meestal een zwakte of zwakte alleen invloed op één been, maar kan vaak uitstrekken tot in de voet.

Verminderde mobiliteit

Indien de geknepen zenuw is een gevolg van een hernia, wat zeer waarschijnlijk het geval is, zal een persoon onvermijdelijk in de lendenstreek ervaren een verminderde mobiliteit. Dit zal belemmeren op bepaalde bewegingen, zoals bukken, draaien en rechttrekken.

Lichaamsfuncties

Hoewel niet extreem vaak voor, kan sommige mensen met een beknelde zenuw controle van zowel de blaas en de darmen te verliezen. Als dit zou gebeuren, zou de individuele directe zorg nodig hebben van een medische professional.