Symptomen van Colon Cancer Bloeden

Darmkanker ontstaat in de dikke darm. Omdat de kanker komt vaak voor in zowel de dikke darm en het rectum, zijn veel mensen gediagnosticeerd met colorectale kanker; echter kanker die ontstaat in het rectum verschilt van darmkanker en vice versa.
De meeste darmkanker langzaam groeiende kanker die beginnen als adenomen of poliepen in het slijmvlies van de dikke darm. Darmkanker kan geen symptomen hebben, totdat de kanker is relatief vergevorderd, dus het is best om regelmatig screenings hebben, vooral als u ouder bent dan 50 en / of hebben een hoog risico op het ontwikkelen van darmkanker.

Symptomen van Colon Cancer

Veel mensen zullen geen symptomen vertonen van darmkanker, en de symptomen de neiging om verschillen van persoon tot persoon. Enkele mogelijke symptomen van darmkanker onder andere een verandering in de stoelgang (diarree die blijft bestaan ​​voor een week of langer of constipatie die blijft langer dan twee weken), bloed in het rectum of de ontlasting, aanhoudende buikpijn (gas, krampen of pijn), buikpijn vóór of tijdens de stoelgang, een hardnekkig gevoel dat je je darmen en onverklaarbare zwakte, vermoeidheid of gewichtsverlies niet volledig kunnen legen.
Deze symptomen kunnen tekenen zijn van darmkanker of andere ernstige ziekten. Neem contact op met een arts voor een diagnose als je ervaart deze symptomen.

Bloed in de ontlasting

Helder rood bloed in de ontlasting is meestal een indicatie van aambeien of kleine anale tranen, geen kanker. Veranderingen in voeding, waarbij de consumptie van bieten of hoge doses ijzer, kan krukje laten verschijnen rode hoewel er geen bloed. Diarree medicatie kan ook leiden tot ontlasting donkerder of een andere kleur dan normaal verschijnen.

Risicofactoren

Hoewel iedereen het ervaren van de bovenstaande symptomen een arts te raadplegen, moeten degenen die het risico op darmkanker met name bewust van de mogelijke systemen. Volgens de American Cancer Society, 90 procent van de mensen gediagnosticeerd met darmkanker zijn ouder dan 50 jaar Een familiegeschiedenis van kanker en / of een persoonlijke geschiedenis van poliepen ook betekenen dat een persoon is een hoger risico op darmkanker.

Diagnose

Artsen kunnen darmkanker diagnosticeren een aantal verschillende manieren. Zij kunnen het te ontdekken tijdens een routine digitaal rectaal onderzoek, waarbij de arts van mening binnen het rectum met een gehandschoende vinger om te zien of hij iets abnormaal voelt. Een fecale occult bloedtest (FOBT) kan sporen van bloed op te sporen in de ontlasting. Als bloed indien ontdekt, zijn extra tests om te bepalen of het bloeden wordt veroorzaakt door kanker of een goedaardige aandoening. Een sigmoïdoscopie is een test waarbij een arts gebruikt een sigmoïdoscoop (a verlichte buis) te kijken naar het onderste gedeelte van de colon te controleren op poliepen. Als poliepen worden ontdekt, wordt een polypectomy uitgevoerd om ze te verwijderen. Een colonoscopie verwijst naar het gebruik van een colonoscoop (verlichte buis) om de hele dikke darm te zoeken poliepen onderzoeken. Tot slot, een dubbel contrast barium klysma impliceert het nemen van röntgenfoto's van de dikke darm na een klysma wordt gegeven. De klysma, samen met lucht die wordt gepompt in het rectum, toon in x-stralen, samen met eventuele poliepen.

Behandeling

Colorectale kanker kan chirurgisch worden behandeld en / of chemotherapie afhankelijk van hoe groot de kanker is en of er uitzaaiingen (uitgezaaid) naar andere delen van het lichaam.