Symptomen van chronische bronchitis bij kinderen

Chronische bronchitis is een aandoening die ontstaat na acute bronchitis en houdt minstens 3 maanden per jaar, en kunnen permanent worden als longontsteking blijft. Kinderen die leven met mensen die roken of die gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) hebben meer kans op symptomen van chronische bronchitis, die aanhoudende ademhalingsproblemen en productieve hoest bevatten ontwikkelen. Beschouw deze informatie van het Mayo Clinic over de symptomen van chronische bronchitis bij kinderen.

Slepende Hoest

Chronische bronchitis kan een aanhoudende hoest bij kinderen die duurt tot 3 maanden nadat de symptomen begonnen veroorzaken.

Slijm

Kinderen met chronische bronchitis kan ophoesten dik groenachtig slijm voor een aantal maanden, hoewel ze het slijm kan slikken in plaats van het uit te spugen.

Pijn op de borst

Frequente hoesten dat door blijft aan chronische bronchitis kunnen symptomen zoals pijn en aanscherping van de borst veroorzaken.

Lichte koorts

Een milde koorts van minder dan 101 graden F die hangen enkele weken of langer is een symptoom van chronische bronchitis bij kinderen.

Piepende ademhaling

Wheezing die hangen enkele maanden na bronchitis wordt gediagnostiseerd is een symptoom van chronische bronchitis en kunnen worden verergerd door allergie├źn.

Kortademigheid

Kinderen die kort van adem na lichte activiteit of in rust te worden is een symptoom van chronische bronchitis die kunnen worden voortgezet gedurende een aantal maanden.

Astma

Astma is een symptoom van onbehandelde chronische bronchitis bij kinderen, en tekenen van deze complicatie omvatten ernstige pijn op de borst en ademnood.