Symptomen van Chlamydia

Symptomen van Chlamydia

Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening. In feite is de meest gediagnosticeerde soa in Amerika. Hoewel het zeer vaak wordt beschouwd als zeer goed te behandelen. Helaas zijn veel mensen vertraging behandeling vanwege het feit dat het vaak niet symptomen.

Identificatie

Chlamydia wordt veroorzaakt door een bacterie die Chlamydia trachomatis wordt genoemd. Symptomen van de SOA zijn meestal ofwel mild of afwezig helemaal. Echter, het ontbreken van symptomen of milde kwaliteit daarvan niet: de ziekte licht te nemen. Chlamydia kan leiden tot ernstige schade aan de voortplantingsorganen van een vrouw veroorzaken, zelfs waardoor haar niet in staat om het hebben van kinderen in de toekomst.

Effecten

Hoewel veel mensen geïnfecteerd met chlamydia nooit symptomen, er signalen dat infectie met de ziekte duiden. Voor een vrouw, symptomen van chlamydia zijn abnormale vaginale afscheiding en / of pijn of branding op urineren. Naarmate de infectie voortschrijdt door haar baarmoederhals en in de baarmoeder en eileiders, kan een vrouw ook pijn in de onderbuik en onderrug. Geslachtsgemeenschap kan ook pijnlijk zijn voor vrouwen die besmet zijn met deze SOA. Een man die chlamydia heeft kunnen afscheiding uit de penis, pijn bij het plassen en jeuk rond de urethra opening. Sommige mannen ervaren pijn in de testikels, maar dit is een zeldzame symptoom.

Time Frame

Symptomen van chlamydia meestal duidelijk geworden tussen 1 tot 3 weken nadat een persoon is geïnfecteerd. Het is cruciaal om zodra symptomen duidelijk of de ziekte wordt gediagnosticeerd worden behandeld. Als een vrouw vertraagt ​​de behandeling, kan haar voortplantingsorganen permanent beschadigd. Ook het uitstellen van de behandeling maakt het alleen maar waarschijnlijker dat een persoon zal de ziekte zich verspreiden naar andere seksuele partners.

Overwegingen

Het is mogelijk om een ​​Chlamydia infectie die het rectum beïnvloedt samentrekken. Dit doet zich voor wanneer een persoon heeft anale seks met iemand die besmet is met de bacterie. Symptomen van rectale chlamydia omvatten zaken als pijn in de endeldarm en bloeden. Discharge kunnen ook aanwezig zijn. Bovendien is ook een Chlamydia infectie die de keel, zoals wanneer een persoon orale seks met een besmette partner aantast.

Potentiële

Een vrouw met een onbehandelde chlamydia kan een zeer gevaarlijke bekkeninfectie genoemd bekken ontstekingsziekte (PID) te ontwikkelen. Deze ziekte treedt op wanneer de bacterie die chlamydia veroorzaakt beweegt naar buiten in de baarmoeder van de vrouw en / of eileiders. Eenmaal daar, het keet op de voortplantingsorganen en kan ze beschadigen niet meer te repareren. Een vrouw met bekken ontstekingsziekte kan blijvende onvruchtbaarheid geconfronteerd, en ze kunnen gevoeliger zijn voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, dat is potentieel fataal geworden.